Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής


Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε ορεινή δασική περιοχή στην τοποθεσία «Τριπόταμος», στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Ο επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημήτρης Φαφούτης, δήλωσε ότι η φωτιά αποτέφρωσε, διάσπαρτα, έκταση περίπου 500 στρεμμάτων με χαμηλή βλάστηση, πεύκα και ελαιόδεντρα, χωρίς όμως να κινδυνέψει κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο, που ήταν δύσβατο και έπνεε ισχυρός άνεμος, έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής από την Κεντρική Μακεδονία, με 33 οχήματα και 70 πυροσβέστες, μαζί με εθελοντές, στρατιώτες και μηχανήματα της Νομαρχίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν επίσης, έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε δασική έκταση στο Πλατάνι κοντά στο Ρίο, και στη Ζάκυνθο σε πευκόφυτη έκταση στο δημοτικό διαμέρισμα Κυλιόμενο.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Τετάρτη σε Χίο, Σάμο, Δωδεκάνησα και Λασίθι, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: