Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο Τατσόπουλος έθεσε τη παραίτησή του στη διάθεση Τσίπρα

Την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και από την έδρα του έθεσε ο Πέτρος Τατσόπουλος στη διάθεση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, μετά το κύμα εσωκομματικών πυρών που δέχτηκε με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις με τις οποίες παρενέβη στην κόντρα μεταξύ του κόμματός του και της ΝΔ για το θέμα της τρομοκρατίας.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Τατσόπουλο στο γραφείο του και αναμένονται εξελίξεις.

 Ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε στο Σκάι ότι έχει ενημερώσει σχετικώς τον κ. Τσίπρα, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να παραιτηθεί, αλλά δεν μπορεί να ανεχτεί να δέχεται πυρά από το κόμμα του κάθε φορά που διατυπώνει τις απόψεις του, όπως έχει δικαίωμα κάθε βουλευτής.

«Έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να διώξουν ένα ξένο σώμα. Δεν μπορούν όμως να με υπονομεύουν και να γράφουν οτιδήποτε όποτε εκφράζω τις απόψεις μου» δήλωσε. Πρόσθεσε δε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τις επιθέσεις και τη λοιδορία για τις απόψεις του από «απίθανους τύπους» -όπως είπε- όπως του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλου.

Στο Λογαριασμό του στο Facebook, ο κ. Τατσόπουλος παραπέμπει σε δημοσίευμα του γραμματέα της νεολαίας Συνασπισμού Ηλία Χρονόπουλου, το οποίο έχει τον χαρακτηριστικό υπότιτλο «αν μέχρι πρόσφατα πιστεύαμε αρκετές και αρκετοί ότι έπρεπε να είχε ήδη αποπεμφθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα, πλέον επιβάλλεται να το φροντίσουμε να γίνει».

«Κείμενα όπως το εν λόγω» σχολιάζει ο κ. Τατσόπουλος, «καθώς και ανάλογες δηλώσεις βουλευτών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αληθινή ομοβροντία φίλιων πυρών, κατακλύζουν από το πρωί το Διαδίκτυο. Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη.

»Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ» καταλήγει ο κ. Τατσόπουλος.

Αφορμή για τη διαμάχη αποτέλεσε δήλωση του κ. Τατσόπουλου χθες βράδυ στο Σκάι, η οποία αναζωπύρωσε τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν από τις ίδιες τους τις δηλώσεις, άνθρωποι που είχαν δηλώσει ότι τον θεωρούν πολιτικό κρατούμενο. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κυρίαρχη αντίληψη μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εντελώς περιθωριακή αντίληψη. Υπάρχουν και άνθρωποι στη ΝΔ που πιστεύουν ότι πρέπει να πάμε να απελευθερώσουμε την Πόλη. Δεν σημαίνει ότι είναι η κυρίαρχη αντίληψη αυτή» είχε πει ο κ. Τατσόπουλος.

Η ΝΔ ΝΔ έκανε λόγο για «ομολογία Τατσόπουλου» ότι υπάρχουν «συμπαθούντες» των ιδεών της 17Ν εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος ο κ. Τατσόπουλος, αντιδρώντας στην σχετική ανακοίνωση, έκανε λόγο για πρεμούρα της ΝΔ και για «μονταζιέρα».

Για την δήλωσή του, ο κ. Τατσόπουλος ξεκαθάρισε -μιλώντας στην αρχή σε τρίτο πρόσωπο- στον BHMA FM για την επίμαχη δήλωση: «Ο Πέτρος απ' ό,τι τον άκουσα κι εγώ, είπε ότι υπάρχουν περιθωριακές απόψεις ανθρώπων που μπορεί να συμφωνούν με τις ιδέες και όχι με τις πράξεις των κρατουμένων. Τώρα, πώς ακριβώς τους ορίζουμε, έχει μεγάλη διαφορά» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως έστρεψε τα βέλη του στις ακραίες φωνές εντός της ΝΔ:

«Αντίστοιχα είπα ότι υπάρχουν αντίστοιχες περιθωριακές απόψεις στη ΝΔ που δεν ξέρω πόσο περιθωριακές είναι. Όπως είπα ονομαστικά το "Δίκτυο 21" που είχε μεγάλη διείσδυση στη ΝΔ και προέρχονται από εκεί ο Λαζαρίδης και ο Κρανιδιώτης. Πρεσβεύουν απόψεις αλυτρωτικές, προκαλυμμένα ή απροκάλυπτα. Ακροδεξιές. Κάνει γαργάρα όμως η ΝΔ το ακροδεξιό "τμήμα"» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια ραδιοφωνική συνέντευξη ο Πέτρος Τατσόπουλος υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία». «Όχι επειδή το λέω εγώ, δεν είναι μία δική μου εκτίμηση ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση» είπε και συνέχισε: «Προκύπτει από τα γεγονότα [...] Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, δεν έχει στρατιωτικό τμήμα. Όχι απλώς δεν έχει, αλλά δεν έχει και την παραμικρή διάθεση να φτιάξει».

Ο κ. Τατσόπουλος ξεκαθάρισε ότι κατά την άποψή του δεν ισχύει στην περίπτωση των μελών της 17Ν ο χαρακτηρισμός «πολιτικοί κρατούμενοι», γιατί όπως τόνισε οι άνθρωποι της 17Ν «δεν μπήκαν φυλακή για τις ιδέες τους. Μπήκαν φυλακή για τα εγκλήματά τους και τις δολοφονίες τους».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Βίτσας σε δηλώσεις του περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί για τον κ. Τατσόπουλο, τονίζοντας ότι «κανείς και καμιά στο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία».

Ο κ. Βίτσας πρόσθεσε ότι «ακόμα περισσότερο είναι βαρύ ατόπημα όταν αναφέρεται σε ονόματα συντρόφων με μεγάλη ιστορία και προσφορά στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και στη γενική προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής της λιτότητας».

Αλλοίμονο, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, «αν οι ανάγκες προσωπικής επικοινωνίας και προβολής γίνονται κυρίαρχο στοιχείο στη δημόσια παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι το θέμα αυτό και γενικότερα επουσιώδη ζητήματα που προκαλούνται από αστοχίες βουλευτών, όπως και αυτή του κ. Διαμαντόπουλου, πρέπει να κλείσουν άμεσα, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει και να προωθήσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένεται να γίνει η συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη της συνεδρίαση του νέου έτους, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: