Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Τατσόπουλος: Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της 17Ν

Συνέχεια στην επίθεση ΝΔ εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί τρομοκρατίας

Νέα επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για «φλερτ» με την τρομοκρατία εξαπέλυσε η ΝΔ αργά το απόγευμα της Τετάρτης, αυτή τη φορά με αφορμή δηλώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου, λίγο μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού έπειτα από άδεια που πήρε από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ΝΔ έκανε λόγο για «ομολογία Τατσόπουλου» ότι υπάρχουν «συμπαθούντες» των ιδεών της 17Ν εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος ο κ. Τατσόπουλος, αντιδρώντας στην σχετική ανακοίνωση, έκανε λόγο για πρεμούρα της ΝΔ και για «μονταζιέρα».

Ο κ. Τατσόπουλος, μιλώντας στον Σκάι -αφού τόνισε ότι οι καταδικασμένοι για την υπόθεση της 17Ν δεν διώκονται για τις ιδέες τους αλλά για το ότι δολοφόνησαν 23 ανθρώπους, και ότι το δικαιικό σύστημα της Δύσης επικροτεί να καταθέσει κάποιος ως μάρτυρες υπεράσπισης όχι για τη δράση, αλλά για κάποιες πλευρές των κατηγορουμένων- δήλωσε:

«Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν από τις ίδιες τους τις δηλώσεις, άνθρωποι που είχαν δηλώσει ότι τον θεωρούν πολιτικό κρατούμενο. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κυρίαρχη αντίληψη μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εντελώς περιθωριακή αντίληψη. Υπάρχουν και άνθρωποι στη ΝΔ που πιστεύουν ότι πρέπει να πάμε να απελευθερώσουμε την Πόλη. Δεν σημαίνει ότι είναι η κυρίαρχη αντίληψη αυτή».

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τατσόπουλος σε συνέντευξη του (ΣΚΑΪ TV) επιβεβαίωσε περίτρανα τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας απόψε επί λέξει: "υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων (17Ν).

»Μετά τη δημόσια παραδοχή του βουλευτή του, ο κ. Τσίπρας αν δεν διαγράψει απόψε κιόλας τους κατά ομολογία Τατσόπουλου "συμπαθούντες" των τρομοκρατικών ιδεών της 17Ν, σημαίνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις τους».

Αντιδρώντας, ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε:

«Κατανοώ την πρεμούρα της Νέας Δημοκρατίας να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία -όπως και με τους παγετώνες, εικάζω ή με την τρύπα του όζοντος- κόβοντας και ράβοντας, εν προκειμένω, μια δήλωσή μου για περιθωριακές ασήμαντες απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για ανάλογα περιθωριακές ασήμαντες απόψεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία (αλλά τις δεύτερες, στο μοντάζ της Συγγρού, τις έφαγε το σκοτάδι). Ας μην κουράζονται. Συνηθισμένα τα βουνά από τις... λάσπες».

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: