Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Δικαστική παρέμβαση για το πάρτι Χρ.Ξηρού με τους «Πυρήνες» στον Κορυδαλλό

Τη διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος παράβασης καθήκοντος από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία στις φυλακές έγινε ρεβεγιόν, όπου συμμετείχαν ο Χριστόδουλος Ξηρός και μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο κ. Σκανδάμης ζήτησε, αν όντως τελέσθηκε το αδίκημα, να κληθούν σε απολογία οι εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ο 56χρονος «Μανώλης» της 17Ν φέρεται να είχε λάβει άδεια -άγνωστο από ποιους- για να μετακινηθεί από την Ε' Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείτο για να «γλεντήσει» σε άλλη πτέρυγα την αλλαγή του χρόνου με κρατούμενους μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός επέστρεψε στο κελί του σχεδόν το ξημέρωμα της άλλης ημέρας.

Οι πληροφορίες αυτές φέρεται να δίνουν μία νέα διάσταση στην εξαφάνιση του 56χρονου κρατούμενου, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας δεν έδωσε το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας παραβιάζοντας τους όρους της έβδομης άδειας που του είχε δοθεί.

Το «πάρτι» με τους «Πυρήνες» στις φυλακές λίγες ώρες πριν από τη λήψη άδειας του Χριστόδουλου Ξηρού και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του εξετάζεται από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αν σχετίζεται με το σχέδιο της μεγάλης φυγής του.

Από την άλλη πλευρά δικαστικές πηγές μιλούσαν για «αδιανόητες καταστάσεις στις φυλακές Κορυδαλλού με δύο πτέρυγες, την Α' και την Ε', να μένουν ανοικτές για εκείνους που συμμετέχουν στα πάρτι και επέστρεψαν στα κελιά τους τις πρωινές ώρες».

Κληθείς, το πρωί της Τετάρτης στο Mega, να σχολιάσει τις πληροφορίες για το κοινό ρεβεγιόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επιβεβαίωσε εμμέσως την ενόχληση της κυβέρνησης, δηλώνοντας: «Δεν έχω λόγια».

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί όλες οι πληροφορίες που δείχνουν ότι ο Χρ.Ξηρός είχε γενικότερα καλές σχέσεις με τους «Πυρήνες», όπως προκύπτει και από το μήνυμα που αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστικό site από μέλη της οργάνωσης και στο οποίο κάνουν λόγο για «υπέροχη μέρα», εύχονται στον Χρ.Ξηρό «καλό δρόμο» και επισημαίνουν ότι «η εποχή της επίθεσης ξεκίνησε».

Επιπλέον, οι Αρχές φαίνεται ότι αναζητούν και τον βενιαμίν της οικογένειας Βασίλη Ξηρό, ο οποίος αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο 2011, έχοντας εκτίσει την ποινή του, αλλά προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί.

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: