Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη, η Ά. Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης νέος υπουργός Παιδείας.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου όπως είχε αποκαλύψει από νωρίς το απόγευμα στο Real.gr στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Λουκάς Παπαδήμος με τον Γ. Παπανδρέου αποφασίστηκε η «μετακόμιση» του Μ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Μετά την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να τοποθετήσει ένα ακόμη «γαλάζιο» στέλεχος στην κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός κάλεσε στο Μαξίμου τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού ποιος θα αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης στην περίπτωση που ο Μ. Χρυσοχοΐδης μεταβεί στην Κατεχάκη.
Είναι η τρίτη φορά που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει την θέση του υπουργού Προστασίας του πολίτη με υφυπουργούς τους κυρίους Οικονόμου και Όθωνα.

Η μέχρι πρότεινος υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τη θέση της Άννας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης. Η ορκωμοσία των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις τρεις και μισή το μεσημέρι.

Πηγή: Real

Δεν υπάρχουν σχόλια: