Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Προ ημερησίας διατάξης συζήτηση για τα εθνικά θέματα ζητά ο Καρατζαφέρης


Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο απέστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ζητώντας τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τα εθνικά θέματα.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Καρατζαφέρης, «τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση» και συνεχίζει λέγοντας ότι «συνεχίζονται οι προκλήσεις Άγκυρας στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Κύπρο».

Παράλληλα, αναφέρεται στις «προκλήσεις των Σκοπίων που σφετερίζονται με κάθε ευκαιρία την ονομασία και την Ιστορία της Μακεδονίας, ενώ κλιμακώνονται και οι κινήσεις της Αλβανίας εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου».


Στην επιστολή του Γ. Καρατζαφέρη, γίνεται λόγος και για τις «δύο αρνητικές αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου για την υπόθεση του Διστόμου και την ονομασία των Σκοπίων», οι οποίες, «δυσχεραίνουν περαιτέρω την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρεται και στην ΑΟΖ λέγοντας ότι το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα «παρ’ όλο που πλέον, δημιουργούνται ουσιαστικές προϋποθέσεις για την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου».

Ο κ. Καρατζαφέρης καταλήγει τονίζοντας ότι «σε μια εποχή κατά την οποία συντελούνται μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, συνιστά προτεραιότητα καίριας σημασίας η ανάληψη πρωτοβουλιών και η δημιουργία συμμαχιών, που θα καταστήσουν την Ελλάδα πρωταγωνιστή και όχι ουραγό των εξελίξεων, καθώς προκύπτουν κίνδυνοι, αλλά κυοφορούνται και ευκαιρίες, ειδικά στον τομέα της ενέργειας».

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: