Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Χωράφι με ελαιόδενδρα "κατάπιε" η γη λόγω της διάνοιξης του τούνελ στον Παντελεήμονα Πιερίας

Ένα μεγάλο κομμάτι κτήματος με ελαιόδενδρα ξαφνικά το "κατάπιε" η γη και στο σημείο σχηματίσθηκε ένας τεράστιος λάκκος στα όρια Παντελεήμονα και Πλαταμώνα κοντά στα εξωκλήσια των Αγίων Αναργύρων και Αγιάννη. Αιτία της απότομης καθίζησης είναι οι εργασίες που γίνονται κάτω από το χωράφι με τα ελαιόδενδρα για την κατασκευή της υπόγειας σήραγγας της ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ. Ευτυχώς ο ιδιοκτήτης του χωραφιού ή κάποιος άλλος δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί, γιατί ενδεχομένως να προκαλούνταν και θύματα. Στον χώρο μετέβη και η αστυνομία για την καταγραφή του γεγονότος.

Άνθρωποι της εταιρίας έριξαν τσιμέντο μέσα στον τεράστιο λάκκο και τον σκέπασαν με ένα πράσινο καραβόπανο.

Στην περιοχή βρέθηκαν ο δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Διονύσης Αρωνιάδης, ο πρώην δήμαρχος Στέλιος Χονδρόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Γιάντσιος, ο οποίος επισήμανε τον κίνδυνο να υπάρξουν και άλλα παρόμοια ατυχήματα από τις εργασίες για την κατασκευή του τούνελ και σε άλλα σημεία και μάλιστα σε περιοχές όπου υπάρχουν μαντριά, ακόμη και σπίτια.

Ο δήμαρχος κ. Αρωνιάδης, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Στέλιος Χονδρόπουλος αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι λόγω των εργασιών της εταιρίας για το άνοιγμα της υπόγειας σήραγγας ς έχουν προκληθεί ζημιές σε τρεις φυσικές πηγές , από τις οποίες υδροδοτείται ο Πλαταμώνας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής πρόβλημα υδροδότησης.

Μάλιστα ο κ. Χονδρόπουλος αναφερόμενος στο κλείσιμο των Τεμπών, συνέδεσε την περίπτωση της πτώσης του χωραφιού με αυτή της κατολίσθησης των Τεμπών, όπου θεωρεί ότι τα βράχια έπεσαν από τις εκρήξεις για τη διάνοιξη του τούνελ. Θέλουμε το έργο, αλλά όχι να προκαλούν τέτοιες καταστροφές είπε ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος τόνισε ότι τα Τέμπη πρέπει να ανοίξουν τώρα αμέσως, γιατί η οικονομική καταστροφή που υφίστανται οι κάτοικοι είναι τεράστια και κάλεσε όλο τον κόσμο αύριο το μεσημέρι στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ραψάνης, όπου θα κλείσουν τη σιδηροδρομική γραμμή σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: