Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η συμφωνία με την Τουρκία, προσφέρει το Αιγαίο στους Τούρκους


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9/3/10

H υπό εκκόλαψη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας (βλ. Kύρα Αδάμ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 8/3/2010) για το Αιγαίο προσφέρει αμαχητί ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο, δηλαδή το ½ του Αρχιπελάγους στην Τουρκία , ικανοποιώντας μακροχρόνια διεκδίκησή της.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υπογραφή συμφωνίας που αποστρατικοποιεί τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με την αφελή προσδοκία να εκτονώσει την ένταση στην περιοχή , «κερδίζοντας» ταυτόχρονα 2 δισ ευρώ από την αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή και από την μείωση της δαπάνης των αναχαιτίσεων.

Το τίμημα του υποτιθέμενου κέρδους είναι βαρύτατο: Τα ελληνικά μαχητικά παύουν να πετούν πάνω από τα εθνικά εδάφη μας του Ανατολικού Αιγαίου εκτός σκοπών αεράμυνας.

Τυχόν τελειούμενη η συμφωνία ικανοποιεί προαιώνιο πόθο της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών μας..

Εννοείται ότι τα μαχητικά αεροσκάφη χωρών του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών είναι ελεύθερα να πετούν . Όπερ σημαίνει ότι η Τουρκία πιστή στην έκνομη πρακτική της θα βαφτίσει νατοϊκά τα μαχητικά της και θα πραγματοποιεί αδίστακτα τις ασκήσεις της χωρίς φυσικά να καταθέτει σχέδια πτήσης.

Στην ουσία , εάν τελικώς υπογραφεί αυτή η συμφωνία , θα πρόκειται για άνευ όρων παράδοσή μας στον εχθρό , ο οποίος κατά σύστημα δεν τηρεί ποτέ τα συμπεφωνημένα (όρα το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ , ή τη συμφωνία για επαναπροώθηση λαθρομεταναστών Παπανδρέου-Τζεμ).

Είναι προφανής η ανάγκη ματαίωσης κάθε σκέψης για υπογραφή συμφωνίας που αποστρατικοποιεί τα νησιά μας , όταν μάλιστα η Στρατιά του Αιγαίου βρίσκεται ετοιμοπόλεμη απέναντι στη Σμύρνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: