Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Δύσπιστοι στους Φράγκους και δώρα φερόντων;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9/3/10

Η περισσή διαχυτικότητα στις δηλώσεις Σαρκοζύ αντίθετα προς την παγερή ψυχρόιτητα των δηλώσεων Μέρκελ αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας ότι οι ισχυροί της Ένωσης και της Ευρωζώνης κηδόμενοι των ιδίων τους συμφερόντων θα θελήσουν να συγκροτήσουν επιτέλους ένα Μέτωπο κατά των διεθνών τοκογλύφων που έπληξαν βάναυσα κατ? επιλογήν την ελληνική οικονομία.

Ωστόσο ακόμα και η ρητορική συμπαράσταση εκδηλώθηκε με ασύγνωστη καθυστέρηση και πάντως αν όσα υπεσχέθη ο Γάλλος πρόεδρος υπέρ της Ευρωζώνης δεν εκδηλωθούν «χθες» θα είναι πολύ αργά.

Το υποτιθέμενο ευρωπαϊκό σχέδιο σωτηρίας του ευρώ (όχι της Ελλάδος) ή πραγματώνεται αμελητί , ή αύριο θα είναι κατόπιν εορτής.

Δύσπιστοι έναντι των «Φράγκων» και «δώρα φερόντων» ανησυχούμε για το πιθανό αντίτιμο της υποτιθέμενης στήριξής μας δηλαδή την αναγκαστική προμήθεια και πάλι υποβρυχίων που γέρνουν , ελικοπτέρων που δεν πετούν και λοιπών ελαττωματικών πανάκριβων αχρήστων συστημάτων.

Η ανάγκη αδιαπραγμάτευτης αξιοπρέπειας και εθνικής αποφασιστικότητας εκ μέρους του πρωθυπουργού της χώρας είιναι επιτακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: