Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η απάντηση του Αργύρη Λαφαζάνη στον Ελεύθερο Τύπο


Κύριε Διευθυντή

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας σας που δημοσιεύθηκε στις 5/2/2010 με τίτλο: "Διπλά εκτεθειμένος ο Α. Λαφαζάνης", και υπογράφει ο κ. Γιάννης Γεωργίου, διαπίστωσα με έκπληξη και λύπη ότι από τα γραφόμενα και από τον τρόπο παρουσίασης δημιουργούνται λαθεμένες αλλά και άδικες εντυπώσεις για το πρόσωπό μου.

Ως προς την ουσία των όσων έγραψε ο συντάκτης σας, για την ενημέρωση των αναγνωστών σας και την προάσπιση της μέχρι τώρα πολιτικής μου διαδρομής οφείλω να σημειώσω:

α) Ο συντάκτης σας δεν είναι καλά ενημερωμένος και μετέφερε λανθασμένα στοιχεία και πληροφορίες στους αναγνώστες της εφημερίδας σας αφού στην διάρκεια της θητείας μου στη Νομαρχία Χαλκιδικής δεν έγινε καμία παραχώρηση Δημόσιας έκτασης και καμία ανταλλαγή, αλλά έγιναν μόνον ελάχιστες (δύο ή τρεις) αντικαταστάσεις ακινήτων πάντοτε μετά από αίτήματα των αρχαιολογικών υπηρεσιών. Ειδικά η περίπτωση που αναφέρεται στο δημοσίευμα, αφορά αντικατάσταση ενός ακινήτου που έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, μετά από αίτημα της 10ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και μετά από φορτική επιμονή των εκπροσώπων της, κυριών Ταβλάκη και Παπάγγελου.

Με την αντικατάσταση απελευθερώθηκε από το βάρος ιδιοκτησίας τρίτου ο αρχαιολογικός χώρος της Μονής Ζυγού στην Ουρανούπολη, ενώ ο ιδιώτης παρέδωσε παραλιακό ακίνητο περίπου 1,5 στρ. και πήρε την ίδια έκταση σε μη παραλιακή περιοχή, με πολλαπλή ωφέλεια του Δημοσίου.

β) Παραξενεύει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο έμπειρος πολιτικός συντάκτης κ. Γεωργίου δεν μπόρεσε να διακρίνει την διαφορά πολιτικής που ακολούθησε η δική μας διοίκηση στη Νομαρχία Χαλκιδικής (2003-2006) σε σχέση με την προηγούμενη και την σημερινή διοίκησή της, πέφτοντας μάλιστα και στο ολίσθημα ενός κρίσιμου φραστικού (υποθέτω) λάθους, με το να υποστηρίξει στο δημοσίευμα του πως "παραδέχθηκα" τις 700 παραχωρήσεις της προηγούμενης από τη δική μας διοίκησης της Νομαρχίας Χαλκιδικής, ενώ το σωστό είναι ότι κατήγγειλα τις παραχωρήσεις ως παράνομες.

γ) Όλοι γνωρίζουν πως την περίοδο 2003-2006 μαζί με τους συνεργάτες μου στη Νομαρχία Χαλκιδικής, κρατήσαμε τον νομό μακριά από παραχωρήσεις και ανταλλαγές που θα ζημίωναν τον τόπο μας αλλά και το Δημόσιο συμφέρον, και γι αυτό υποστηρίζουμε πως αν παραμέναμε στην διοίκηση της Νομαρχίας Χαλκιδικής δεν θα είχαν δοθεί ακίνητα του Νομού μας στην Μονή Βατοπεδίου.

Τα παρακάτω στοιχεία μιλούν από μόνα τους:

Την περίοδο 1995-2002 με Νομάρχη τον κ. Βασίλη Βασιλάκη (Ν.Δ.) έγιναν 700 παραχωρήσεις ακινήτων και άγνωστος αριθμός ανταλλαγών.

Την περίοδο 2003-2006 με Νομάρχη τον κ. Αργύρη Λαφαζάνη (ΠΑΣΟΚ) δεν έγινε καμία παραχώρηση και καμμία ανταλλαγή, έγιναν μόνο δύο ή τρεις αντικαταστάσεις παραχωρηθέντων ακινήτων παλαιότερα, πάντοτε κατόπιν αιτήματος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Την περίοδο (2007 έως σήμερα) με Νομάρχη τον κ. Αστέριος Ζωγράφος (Ν.Δ.) έγιναν 87 ανταλλαγές ακινήτων (Βατοπεδίου) και μερικές δεκάδες παραχωρήσεις.

Κύριε διεθυντή

Μετά από τα παραπάνω σας παρακαλώ για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αναίρεση των εις βάρος μου άδικων εντυπώσεων.

Αργύρης Λαφαζάνης
Βουλευτής Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: