Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Γίνεται της Πόπης στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παραιτείται από βουλευτής ο Αλαβάνος...



Παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα ο Αλέκος Αλαβάνος

Την παραίτησή του από την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα υποβάλλει σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γραμματείας του κόμματος. Παράλληλα, θα γνωστοποιήσει στα μέλη της, ότι θα υποβάλλει στον πρόεδρο του Σώματος, την παραίτησή του και από το βουλευτικό του αξίωμα.

Τη θέση του Αλέκου Αλαβάνου στη Βουλή, θα πάρει η πρώτη επιλαχούσα στην περιφέρεια του Ηρακλείου, Νάντια Βαλαβάνη. Η κ. Βαλαβάνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 16 Αυγούστου 1954.

Είναι συγγραφέας και οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και υπ. Διδάκτορας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, μεταφράστρια και σε ασφαλιστική εταιρεία, ενώ από το 1996 μέχρι το 2005 ήταν διευθύντρια ξενοδοχείου στην Κρήτη.

O Αλέκος Αλαβάνος, 59 ετών, εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού στο 4ο τακτικό συνέδριο του κόμματος το Δεκέμβριο του 2004. Από το 1981, όταν η Ελλάδα εντάχθηκε στην τότε ΕΟΚ, έως και το 2004 ήταν ευρωβουλευτής, ενώ στις εθνικές εκλογές που είχαν πραγματοποιηθεί το Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής έχοντας θέσει υποψηφιότητα στη Β' Αθηνών.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: