Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Βραδύπους ο Τριδάκτυλος


Ο Βραδύπους ο τριδάκτυλος είναι το μόνο μέλος του είδους Βραδύπους. Υπάρχουν τέσσερα είδη Τριδάκτυλων, Ο καφέ Τριδάκτυλος Βραδύπους, Ο Βραδύπους με χαίτη, Ο Βραδύπους ο κιτρινολαίμης και ο Βραδύπους Πυγμαίος.

Είναι πανέμορφο ζώο ο Βραδύπους και έγινε γνωστός γιατί ήταν ο κεντρικός ήρωας στην ταινία ice age, ο γνωστός Cid. Ο Βραδύπους κινείται τόσο αργά που είναι σαν να μην κουνιέται καθόλου. Από αυτή του την ιδιότητα, προέρχεται και το όνομα του. Αν και είναι αργός στο να κινείται στα δένδρα και στη γή, ο Βραδύπους είναι πολύ γρήγορος κολυμβητής. Ζεί στη Νότια Αμερική.

Οι επιστήμονες αν και δεν είναι σίγουροι, υπολογίζουν ότι ο Βραδύπους αναπαράγεται τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Το σώμα του Βραδύπου είναι φτιαγμένο για να του επιτρέπει να κρεμιέται στα δένδρα, ζεί στους θάμνους και στις περιοχές με χαμηλά δένδρα.


Ο Βραδύπους έχει το μέγεθος ενός μικρού σκύλου ή μιας μεγάλης γάτας, με το κεφάλι και το σώμα του να έχουν μήκος 45 εκατοστά, ενώ το βάρος τους κυμαίνεται από 3,5 έως 4,5 κιλά. Έχουν μια μικρή ουρά 6-7 εκατοστά και έχουν τρία μεγάλα νύχια στα μπροστινά τους πόδια.

Η θερμοκρασία του σώματος τους δεν είναι σταθερή, σε αυτόν τον τομέα μοιάζουν με τα ερπετά. Επειδή η θερμοκρασία του σώματος τους εξαρτάται από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, ο Βραδύπους ζεί σε θερμό και υγρό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: