Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Σε ετοιμότητα η Χαλκιδική για τη νέα γρίπη... σε αναμονή η Πιερία.



Οι ξενοδόχοι του νομού εδώ και έναν μήνα έχουν ζητήσει και έχουν λάβει οδηγίες από το υπουργείο Υγείας, για να γνωρίζουν με ποιον τρόπο θα διαχειριστούν ενδεχόμενο περιστατικό. Αντίθετα καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουν προς το παρόν οι ξενοδόχοι του νομού Πιερίας.

Της Νικολέτας Μπούκα

Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανό κρούσμα της νέας γρίπης δηλώνουν οι ξενοδόχοι του νομού Χαλκιδικής. Ήδη εδώ και έναν μήνα έχουν ζητήσει και έχουν λάβει σχετικές οδηγίες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του υπουργείου Υγείας, για να γνωρίζουν με ποιον τρόπο θα διαχειριστούν ενδεχόμενο περιστατικό. Ταυτόχρονα τηρούν στάση αναμονής έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς τότε εκτιμάται ότι θα τους αποσταλούν και νέες οδηγίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, μετά τη σύσκεψη που είχε η Ομοσπονδία με τους υπευθύνους του υπουργείου Υγείας.

“Η Ένωσή μας ήταν η πρώτη πανελλαδικά που πριν από έναν μήνα ζήτησε οδηγίες και συμβουλές από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τη διαχείριση πιθανών περιστατικών της νέας γρίπης. Έχουμε ήδη ενημερώσει όλα τα μέλη μας και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το νοσοκομείο Πολυγύρου όσο και με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.”, δηλώνει στη “Μ” ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατή η δημιουργία ειδικού χώρου στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής ούτε φυσικά είναι δυνατό να κρατηθούν σε απομόνωση τουρίστες οι οποίοι ενδέχεται να παρουσιάσουν συμπτώματα της νέας γρίπης. “Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παίξουμε το ρόλο του γιατρού, αφού δεν είμαστε γιατροί. Συνήθως οι ξενοδοχειακές μονάδες που απασχολούν άνω των 50 εργαζομένων διαθέτουν γιατρό, ενώ οι υπόλοιπες συνεργάζονται με γιατρούς. Δεν είμαστε σε θέση να αντικαταστήσουμε τους γιατρούς, απομονώνοντας τουρίστες. Για το λόγο αυτό είμαστε σε συνεργασία με το νοσοκομείο Πολυγύρου και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ”, εξηγεί ο κ. Τάσιος.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ Η ΠΙΕΡΙΑ

Αντίθετα καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουν προς το παρόν οι ξενοδόχοι του νομού Πιερίας. Όπως δηλώνει στη “Μ” ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιάννης Μπούρος, το 80% των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στο νομό είναι μικρές μονάδες, ενώ οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας αφορούν κατά κύριο λόγο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. “Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε σε ένα τέτοιο θέμα υγείας. Περιμένουμε να μας δοθούν οδηγίες, αν και δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα, αφού η πλειονότητα των τουριστών που επισκέπτεται την περιοχή μας φτάνει μέσω του αεροδρομίου ‘Μακεδονία’, οπότε ελέγχεται από τις ειδικές κάμερες”, τονίζει ο κ. Μπούρος.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: