Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Συμπλοκή εν πλω στις Οινούσσες: Τραυματίες τρεις παράνομοι μετανάστες από πυρά λιμενικών

Φωτογραφία αρχείου
Πέτρος Στεφανής

Τρεις παράνομοι μετανάστες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 28, 52 και 19 ετών αντίστοιχα, τραυματίστηκαν το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών, όταν λιμενικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο με το οποίο τους μετέφερε τούρκος διακινητής.

Το ταχύπλοο μετέφερε συνολικά 16 παράνομους μετανάστες - 14 άνδρες και δύο γυναίκες -, όλοι τους με καταγωγή από τη Συρία.

Ο διακινητής φέρεται να είναι μέλος ευρύτερου οργανωμένου δουλεμπορικού κυκλώματος.

Οι τρεις τραυματίες μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου, όπου είναι τώρα εκτός κινδύνου. Η κοπέλα φέρει τραύμα στον γλουτό, όπως και ο 52χρονος, ενώ ο 28χρονος φέρει τραύμα στην ωμοπλάτη.

Ολα ξεκίνησαν όταν πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ειδοποιήθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο της περιοχής για ταχύπλοο που κινούνταν από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τις Οινούσσες.

Το περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ το εντόπισε στην οριογραμμή και με ορατούς τέσσερις επιβαίνοντες σε αυτό προσπάθησε να το ακινητοποιήσει με συριγμούς και προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

Το ταχύπλοο σκάφος, ωστόσο, με ιπποδύναμη μεγάλης ισχύος, δεν ανέκοψε την ταχύτητά του, αλλά ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς αποφυγής του περιπολικού και κατόπιν επιχείρησε να το εμβολίσει.

Τότε οι λιμενικοί απάντησαν με πυρά τους προς το πρωραίο τμήμα του δουλεμπορικού, στο οποίο τελικά επιβιβάστηκαν και συνέλαβαν τον διακινητή.

Πέρα από τους τραυματίες, στην καμπίνα του σκάφους βρήκαν άλλους 13 παράνομους μετανάστες, που μεταφέρθηκαν με ναυαγοσωστικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στη Χίο.

Προανάκριση διενεργείται από την τοπική Λιμενική Αρχή, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Χίου.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος, έχει ήδη ενημερώσει για το συμβάν την Εισαγγελία του Ναυτοδικείου, για τις δικές της ενέργειες.

Συγχρόνως, στη Χίο μεταβαίνουν ο Επιθεωρητής Βορείου Αιγαίου, Υποναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιος Χονδρονάσιος, καθώς και ο Διευθυντής του Κλάδου Επιχειρήσεων, Υποναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Βασίλειος Σιέττος.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: