Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Εκτροπή καταγγέλλουν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ψηφοφορία επί του ν/σ για την ΕΛΑΣ

Εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδιδικασίας χρεώνει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας νοθεία στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ.

Σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, Δ. Τσουκαλάς, Ζ. Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μαρκογιαννάκη έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες, εκεί όπου η δημοκρατία δεν βολεύει».

Όπως αναφέρουν, «έφθασε να κάνει δεκτό άρθρο (το 30) που απορρίφθηκε πανηγυρικά. Δηλαδή, νοθεία στην ψηφοφορία, αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνον τη Ν.Δ., που μόνη της ψήφισε το άρθρο, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα και κοινοβουλευτικές ομάδες».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι 126 βουλευτές  τάχθηκαν υπέρ του επίμαχου άρθρου και 125 κατά, όμως τα κόμματα που καταψήφισαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ) διαθέτουν 127 Βουλευτές.

Το συγκεκριμένο άρθρο, που αφορά στην συγκρότηση Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και είχε προκαλέσει αντιδράσεις (ειδικά για την έδρα της Κρήτης αν θα είναι στο Ηράκλειο ή στα Χανιά όπως προβλέπει το νομοσχέδιο) καταψηφίσθηκε από το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να μην πάρει πλειοψηφία 151 ψήφων.

Όμως ο κ.. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ δήλωσε «παρών», ενώ απουσίασαν από την αίθουσα η Χρυσή Αυγή και η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, οπότε συγκροτείται η απαιτούμενη πλειοψηφία, καθώς οι αρνητικές είναι λιγότερες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. έχει 126 Βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ 71, ΠΑΣΟΚ 27, Ανεξάρτητοι Έλληνες 17, ΚΚΕ 12.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: