Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη της επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο Δημαρχείο του Βελιγραδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

Κατά  τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητήριου Χαλκιδικής στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  ITTFA 2014 στο Βελιγράδι από 26 Φεβρουαρίου μέχρι 2 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκαν επαφές με τοπικούς φορείς από τον Δήμο Βελιγραδίου και με το Επιμελητήριο της Σερβίας, κατά την επίσκεψη των μελών της αποστολής το πρωί της Παρασκευής  28/2 στο δημαρχείο της πόλης.

Η επιχειρηματική  αποστολή  που επισκέφτηκε  το δημαρχείο του Βελιγραδίου, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Cukarica κ. Zoran Gajić, αποτελούνταν από τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Χαλκιδικής κ. Γιώργο Γκιλή , από τον πρόεδρο των κάμπινγκ κ. Αντώνη Δεληδημητρίου, από τον πρόεδρο του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Θωμασούλη, από το μέλος του ΔΣ κ. Δημήτριο Λελεγιάννη και από τη Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, κα Ρούλα Μυκονιάτη.


Τους υποδέχτηκαν o Andreja Mladenovic, εκπρόσωπος του δημάρχου, καθώς και δύο στελέχη του Επιμελητηρίου του Βελιγραδίου, η κα Iva Mihailovic, υπεύθυνη διεθνών οικονομικών σχέσεων και η κα Maja Stoskovic,  γραμματέας του Επιμελητηρίου του Βελιγραδίου .

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό περιβάλλον. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας  μεταξύ των δύο λαών,  με σκοπό την διευκόλυνση των επιχειρηματικών συνεργασιών και γενικότερα των οικονομικών σχέσεων του επιχειρηματικού κόσμου . Εξετάσθηκαν τομείς συνεργασίας όπως οι εκθέσεις, οι διακλαδικές ανταλλαγές, οι τουριστικές δραστηριότητες, οι συμπαραγωγές και οι κοινές εξαγωγικές δράσεις.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γκιλής  ενημέρωσε για τη κατάσταση που διέρχονται οι επιχειρήσεις και η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης και τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας με επιχειρήσεις του Δήμου Βελιγραδίου και μεταξύ των δυο Επιμελητηρίων, στη βάση της αμοιβαιότητας και του κοινού συμφέροντος.


Από την πλευρά τους, τόσο ο Andreja Mladenovic, εκπρόσωπος του δημάρχου του Βελιγραδίου, όσο και οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Βελιγραδίου, αφού τόνισαν τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο λαών, αναφέρθηκαν στη σημασία της συνεργασίας, ανέπτυξαν την ανάγκη ανταλλαγής επιχειρηματικών επισκέψεων για γενικότερη βελτίωση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων των δυο χωρών. Πρότειναν δε, την αδελφοποίηση των δύο Επιμελητηρίων, με στόχο τη σύσφιγξη των εμπορικών σχέσεων των δύο περιοχών και την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας.

Οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για καλύτερη  ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ τους

Από το Γραφείο Τύπου του
Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: