Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ για τους χάρτες της Google και τα Σκόπια

«Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει να προκαλεί ο αμερικανικός οργανισμός Google, που παρά τις καταγγελίες πολλαπλών ΜΜΕ και Σωματείων, εξακολουθεί να αναφέρεται στα Σκόπια ως «Μακεδονία», με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, να μην αντιδρά με τον πλέον αντεθνικό τρόπο», επισημαίνει σε επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ.

«Ως αρμόδιος Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος, είμαι εθνικά υποχρεωμένος να σας επισημάνω τις βαρύτατες ευθύνες του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο είτε δεν παρεμβαίνει για να διορθώσει η Google αυτή την προσβολή σε βάρος της Ελλάδας είτε - αν έχετε παρέμβει - να βρισκόμαστε στη θλιβερή κατάσταση να γράφει η Google το ΥΠΕΞ στα παλαιότερα των υποδημάτων της», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και τονίζει πώς «εδώ, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η Google, ενδεχομένως να πληρώνεται από τους Σκοπιανούς γι’ αυτή την προβοκάτσια, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποδειχθεί», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κουίκ.

Επισημαίνει επίσης ότι «η κατάσταση αυτή βεβαίως, μπορεί να συνδεθεί και με την απόλυτα ενδοτική στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου, να έχει εκχωρήσει στους Σκοπιανούς το όνομα «Μακεδονία» μέσω του διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο σε πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, όσο και στο προχθεσινό δείπνο εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με θέμα «τη διεύρυνση της Συμμμαχίας», με πάρα πολλή «άνεση» ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε ότι έχει δώσει στο Νίμιτς την... «λύση» της «σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση». Την οποία μάλιστα απεκάλεσε και ως... «απολύτως φιλική και δημιουργική στάση απέναντι στους γείτονές μας» καρφώνοντας πισώπλατα τη μία και μοναδική ελληνική Μακεδονία και την ίδια την ελληνική ιστορία.

«Εξακολουθείτε να σιωπάτε στο αναντίρρητο αίτημα που κατέθεσα ως Τομεάρχης Εξωτερικών εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων να φέρετε το θέμα της ονομασίας στη Βουλή και μόνο μετά από συζήτηση και έγκριση να πάρετε την εξουσιοδότηση περαιτέρω συνεννοήσεων με τον κ. Μάθιου Νίμιτς», αναφέρει ο κ. Κουίκ.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: