Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Δήμος Πολυγύρου: Επιμορφωτικός διαγωνισμός γνώσεων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιμορφωτικός διαγωνισμός γνώσεων για μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πολυγύρου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς

Επιμορφωτικό διαγωνισμό γνώσεων με τη χρήση νέων τεχνολογιών πραγματοποιούν στις 9-10-11 και 12 Δεκεμβρίου 2013 ο Δήμος Πολυγύρου και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τη συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής και του Σχολικού Συμβούλου της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής.

Στο διαγωνισμό θα πάρουν μέρος οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πολυγύρου, που το επιθυμούν,
οι οποίοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών και ειδικών γνώσεων. Ο διαγωνισμός θα είναι διαδικτυακός με τη χρήση ειδικής πλατφόρμας ερωτήσεων – απαντήσεων (πολλαπλών επιλογών) και θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος.

Κριτήρια αξιολόγησης θα αποτελέσουν ο αριθμός των σωστών απαντήσεων σε συνδυασμό με το χρόνο απάντησης. Οι τρεις πρώτοι νικητές θα βραβευθούν αντίστοιχα με έναν φορητό υπολογιστή, ένα tablet pc και μια ψηφιακή βιντεοκάμερα.

Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέματα: βασικές γνώσεις internet και ασφαλή χρήση του internet, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου.

Αμέσως μετά θα γίνει και η τελετή απονομής των βραβείων στους τρεις πρώτους του διαγωνισμού παρουσία του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε:

«Αποτελεί κοινό τόπο όλων μας ότι η Ελλάδα έχει περάσει εδώ και πολλά χρόνια στην ψηφιακή εποχή. Η μετάβαση αυτή επηρεάζει τον τρόπο ανατροφής των παιδιών μας, τη μόρφωσή τους, το εργασιακό τους μέλλον. Αντιλαμβανόμενοι τη μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή μας ως γονείς και ως διοίκηση του Δήμου προσπαθούμε να φέρουμε πιο κοντά τα παιδιά μας, στις νέες τεχνολογίες.

Στόχος της διενέργειας του επιμορφωτικού μαθητικού διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της αριστείας και η προαγωγή της ευγενούς άμιλλας μεταξύ μαθητών και μαθητριών, η εξοικείωση των παιδιών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και η αξιοποίηση των εφαρμογών τους, η απόκτηση εμπειρίας σχετικά με το διαδίκτυο, η χαρά από τη διαδικασία της συμμετοχής σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Μετά τη λήξη του διαγωνισμού η ψηφιακή αυτή πλατφόρμα θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών έτσι ώστε να συνεχιστεί η αξιοποίησή της με τον καλύτερο τρόπο».

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: