Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Με την κλεμμένη Καρυάτιδα αντιδρούν οι Έλληνες στις «απελάσεις» του Κάμερον

Με σκληρές ανακοινώσεις αλλά και χιούμορ απάντησαν οι Έλληνες στις προκλητικές δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού για επικείμενες απελάσεις Ελλήνων. Από τη μια κυβέρνηση και πολιτικοί εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους, από την άλλη οι έλληνες χρήστες του Internet κυκλοφόρησαν φωτογραφία της Καρυάτιδας που ζητά να απελαθεί απο τη Βρετανία...

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα του euobserver.com όπου ο Ντέιβιντ Κάμερον εμφανιζόταν να μιλάει για το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορά της η Βρετανία στους Ελληνες και να προχωρήσει σε απελάσεις.

Στις προκλητικές δηλώσεις του κ. Κάμερον απάντησε η πολιτική ηγεσία, το υπουργείο Εξωτερικών, το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γ. Χατζημαρκάκης, που είπε σκωπτικά οτι πριν κλείσει η Βρετανία τα σύνορά της στους Έλληνες, «φαντάζομαι πως θα φροντίσει να απαλλαγεί έγκαιρα από κάθετι ελληνικό, επιστρέφοντας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα».

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε την δυσαρέσκειά της κυβέρνησης στον Βρετανό πρέσβη, ενώ το ΠΑΣΟΚ κάλεσε με ανακοίνωσή του τον βρετανό πρωθυπουργό να ανακαλέσει όσα φέρεται να είπε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν είναι μέλος της ζώνης του ευρώ, ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την ενότητα και την ευστάθεια της Ευρωζώνης, ώστε να απειλεί με αστυνομικά μέτρα που παραβιάζουν όλες τις αρχές, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου» τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και ζητά  από τον βρετανό πρωθυπουργό να αφήσει τα προσβλητικά σχόλια και ασχοληθεί με σημαντικότερα ζητήματα όπως η χειραγώγηση του βασικού επιτοκίου (LIBOR) από την βρετανικη Barclay's.

Η πιο χιουμοριστική όμως αντίδραση, και ίσως πιο επιτυχημένη, ήταν η εικόνα της πρώτης Ελληνίδας που πρέπει να απελάσει ο Κάμερον από το Λονδίνο. Αυτή σύμφωνα με τους έλληνες χρήστες των social media δεν είναι άλλη από την Καρυάτιδα που έκλεψε ο λόρδος Έλγιν από τον Παρθενώνα....

Στην φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου από χτες εμφανίζεται στα αγγλικά το παρακάτω μήνυμα:

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός θέλει να αρχίσει να απελαύνει τους Έλληνες πολίτες και να κλείσει τα σύνορα της Αγγλίας για τους Έλληνες. Ίσως θα έπρεπε να αρχίσει την απέλαση με αυτήν» εννοώντας την Καρυάτιδα.

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: