Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με επίκεντρο την υπεξαίρεση των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, Λάμπρου Τσόγκα και της ανακρίτριας Ανθίας Τσαφίτσα, ο πρώην δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, ύψους 120.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Κατά την δίωρη απολογία του, ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι δεν δικαιολόγησε περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις ύψους 1.087.589,95 ευρώ, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην δήμαρχος φέρεται να έκανε λόγο για λογιστικό λάθος, υποστηρίζοντας ότι το παραπάνω ποσό υπολογίστηκε σωρευτικά από ποσά πολύ μικρότερα που μεταφέρθηκαν από λογαριασμό σε λογαριασμό.

Προσκομίζοντας ενώπιον της ανακρίτριας πολυσέλιδο υπόμνημα τραπεζικών καταθέσεων, επιχείρησε να δικαιολογήσει την προέλευση των κατατεθειμένων χρηματικών ποσών, που, κατά τον ίδιο, προέρχονται από την μισθοδοσία του ως δημάρχου, τη βουλευτική του σύνταξη αλλά και από οικογενειακά περιουσιακά στοιχεία.

Επιπλέον, ο κ. Παπαγεωργόπουλος επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπεξαίρεση «μαμούθ» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα ελεύθερη επίσης με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και η σύζυγός του τεώς δημάρχου Θεσσαλονίκης, Ελένη Παπαγεωργοπούλου, η οποία, εμφανίζονταν ως συνδικαιούχος στους παραπάνω τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πηγή: DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια: