Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Έργο του Φασιανού στο σαλόνι της αυστραλέζας πρωθυπουργού

Έργο του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου, Αλέκου Φασιανού, κοσμεί πλέον και τη συλλογή της αυστραλέζας πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ.

Η Γκίλιαρντ μαζί με άλλους υπουργούς, βρέθηκαν σε φιλανθρωπική έκθεση, στο χώρο του Ελληνικού Μουσείου Μελβούρνης, όπου λειτουργεί η έκθεση Φασιανού και με την ευκαιρία ξεναγήθηκαν σε αυτήν από τον καλλιτέχνη και τη σύζυγό του, Μαρίζα Φασιανού.

Η τελευταία δώρισε έναν πίνακα του Αλέκου Φασιανού στην αυστραλέζα πρωθυπουργό που δήλωνε εντυπωσιασμένη από τα έργα του έλληνα καλλιτέχνη.

Η έκθεση του Αλέκου Φασιανού στο “Ελληνικό Μουσείο – HELLENIC MUSEUM” της Μελβούρνης, έγινε σε συνεργασία με το Ελληνικό κέντρο πολιτισμού και έχει τίτλο “Αρχαίος Μύθος και Σύγχρονη Πραγματικότητα”.

Ο ίδιος ο ζωγράφος μιλώντας για τον τίτλο που έδωσε στην έκθεσή του είπε…

“Οι Έλληνες της Αυστραλίας διέπονται από τον ελληνικό μύθο πολύ ζωντανά, αλλά και από τη θρησκεία, γιατί αυτά τα δύο στοιχεία τους συνδέουν δυνατά και ζωντανά, τόσο πολύ, που γίνονται πραγματικότητα. Όλοι μιλούν για το παρελθόν τους και συνδέουν τους προγόνους τους μυθικά. Γιατί ο μύθος όπως και να το σκεφτούμε συνδέει το παρελθόν με το σήμερα”.

Πηγή: UDemand

Δεν υπάρχουν σχόλια: