Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ινκόγκνιτο επίσκεψη Ροντούλη στην Ορεστιάδα (Video)

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ορεστιάδα πραγματοποίησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας, ύστερα από πρόσκληση να παραβρεθεί στην ιδρυτική συνάντηση του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Αμνός Θρακών», που συστήνεται από κτηνοτρόφους της Ορεστιάδας.

Στην συνάντηση εκτός του κ. Ροντούλη παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Έβρου Όλγα Ρενταρή-Τέντε, Ελένη Τσιαούση και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, χαιρετίζοντας την προσπάθεια αυτή των κτηνοτρόφων που χτίζεται πάνω σε ένα νέο συνεταιριστικό πλαίσιο...»

Ο κ. Ροντούλης μίλησε με τους κτηνοτρόφους της Ορεστιάδας και κατέγραψε τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε τη σημασία της πρωτόγεννους παραγωγής για την οικονομία της χώρας και τόνισε πως σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι στο πλευρό τους.


Στο Συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός» συμμετέχουν 50 κτηνοτρόφοι του Έβρου που η δυναμικότητά τους ξεπερνά τα 20.000 ζώα. Οι παραγωγοί – συνέταιροι θα συντάξουν στις αμέσως επόμενες ημέρες τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, με τον οποίο θα καθορίζονται οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα όλων, ώστε η προσπάθειά τους αυτή να έχει ευοίωνο μέλλον.

Στόχοι του Συνεταιρισμού είναι:
  •     Η επεξεργασία, μεταποίηση και εμπορία κτηνοτροφικών προϊόντων Αιγοπροβατοτροφίας.
  •     Η παροχή τεχνικής βοήθειας στα μέλη του.
  •     Η δημιουργία συνεταιριστικών επιχειρήσεων, για την προμήθεια στα μέλη καταναλωτικών αγαθών.
  •     Η διάθεση στην αγορά όλων των παραγόμενων, από τα μέλη του, προϊόντων.
  •     Η προμήθεια για λογαριασμό των μελών του όλων των πιθανών εισροών για τις εκμεταλλεύσεις τους.


Ράδιο Έβρος

Πηγή: AlexandroupoliOnline

Δεν υπάρχουν σχόλια: