Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ο εγγονός του δικτάτορα δηλώνει αντικομμουνιστής στο...Facebook!


Ελίνα Ράπτη

Είναι 16 ετών, βάφει τα μαλλιά του ξανθά, δηλώνει υπέρ της δημοκρατίας και φυσικά έχει facebook. Και τι έγινε θα πείτε. Σάλος έγινε. Στη Νότια Κορέα. Γιατί; Διότι αυτός ο 16χρονος δεν είναι ο πιτσιρικάς της διπλανής πόρτας αλλά ο εγγονός του προέδρου της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Το BBC, επικαλούμενο τα νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι ο πιτσιρίκος Kim Han-sol, ο οποίος σπουδάζει σε κολλέγιο στη Βοσνία, στη σελίδα του στο facebook δηλώνει ενάντια του κομμουνισμού, ότι η αγαπημένη του ταινία είναι η αισθηματική κομεντί «Love Actually» με τον Χιού Γκραντ, ενώ σε φωτογραφίες που ο ίδιος έχει αναρτήσει, εμφανίζεται με βαμμένα ξανθά μαλλιά, σκουλαρίκι και ένα κόσμημα σε σχήμα σταυρού.

Επίσης εντύπωση προκάλεσε το σχόλιο του κάτω από μια φωτογραφία, όπου απεικονίζεται αγκαλιά με μια κοπέλα, στο οποίο λέει: «Θα μου λείψεις τόσο πολύ...». Η κοπέλα, της οποίας η ταυτότητα παραμένει άγνωστη, απαντάει στο συγκεκριμένο σχόλιο, λέγοντας «Κι εγώ σ' αγαπώ, yeobo».


Yeobo είναι μια λέξη-ένδειξη τρυφερότητας μεταξύ συζύγων στα κορεάτικα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Korea Herald, η πρόσβαση στον «επίμαχο» λογαριασμό έχει αποκλειστεί προσωρινά για το κοινό, ύστερα από τον μεγάλο «ντόρο» που προκάλεσαν στα Μ.Μ.Ε. της Ν. Κορέας.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: