Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Πιερία: Ο καινούργιος δρόμος Φωτεινών – Φτέρης – Ράχης

Ο καινούργιος δρόμος Φωτεινών – Φτέρης – Ράχης που τελείωσε η ασφαλτόστρωση του, το Φθινόπωρο του 2009 λόγω κακοτεχνίας χάλασε σε 61 σημεία και έχει υποστεί κατολισθήσεις άκρως επικίνδυνες για τους διερχόμενους οδηγούς σε 17 σημεία από την θέση - Στενούρα έως την Ράχη της Φτέρης..


Αιτία της κακοτεχνίας είναι το ότι χρησιμοποίησαν υλικά για την κατασκευή του από τον βυθό της λίμνης όταν καθάριζαν αυτήν.. Δηλαδή λάσπη την οποία ανακάτευαν με λίγο χαλίκι και πίσσα..

Με αυτόν τον τρόπο γλίτωναν και από το πρόβλημα της μεταφοράς και αποθήκευσης της επικίνδυνης λάσπης του βυθού του φράγματος..

Αυτό αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.. Δρόμος 20 χιλ. μέσα σε λίγους μήνες να διαλύεται στην κυριολεξία !

Βέβαια η Νομαρχία και ο εργολάβος το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο του 2009 έσπευσαν να διορθώσουν τον δρόμο.. Όμως λαγάρισαν χωρίς τον ξενοδόχο..
Αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο χάλασε σε 61 σημεία..Τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια; Μάλλον θα διαλυθεί εντελώς..


Νομίζω ότι πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας γιατί εδώ πρόκειται για κατάχρηση χρημάτων του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης..

Προς τους φίλους ορειβάτες και φυσιολάτρες

Επειδή ο δρόμος Φωτεινών - Φτέρης είναι πολύ επικίνδυνος λόγω -17 -κατολισθήσεων για τις οποίες δεν έχει σήμανση όπως θα έπρεπε και επειδή ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να γίνουν καινούργιες, προσέχετε ιδίως όταν οδηγείτε νύχτα ή με ομίχλη...

Ήδη ένα αυτοκίνητο κινδύνεψε να φύγει στον γκρεμό !!!

Τεράστιες πέτρες ξεκολλάνε από τα πρανή του δρόμου και πέφτουν στον δρόμο....

Θεόδωρος Καρακούρης - Πιέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: