Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Ποιός είναι: Ο Λαντάνι βιάζεται να μπει στον Ηρακλή


Λίγες ώρες πριν να μας αποχαιρετήσει το 2009, αποκαλύφθηκε το ονοματεπώνυμο του ισραηλινού επιχειρηματία που θα αποτελέσει σε λίγες ημέρες τον... συμπαίκτη του Αντώνη Ρέμου στην ΠΑΕ Ηρακλής. Περισσότερα όμως στοιχεία για το οικονομικό μέγεθος του Ερέζ Λαντάνι, περί ου ο λόγος, δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, πέρα από όσα έχει πει ο ίδιος στις συναντήσεις που είχε με τους ανθρώπους του Ηρακλή.

Του Δημήτρη Βλάχου
vlachos@makthes.gr

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του ιδίου, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά τα τελευταία χρόνια στο Βέλγιο. Ασχολείται με τις επενδύσεις και αυτήν τη στιγμή κατέχει ένα μεγάλο μέρος των μετοχών σε διάφορες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται μία κλινική, μία κατασκευαστική εταιρεία και μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Επιθυμεί να επεκταθεί επιχειρηματικά στην Ελλάδα και -προφανώς- μέσω του Ηρακλή θα κάνει το πρώτο βήμα.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό των δύο πλευρών, το οποίο υπογράφηκε μέσα στον Δεκέμβριο, προβλέπει ότι ο Λαντάνι για να αποκτήσει το 50% των μετοχών του Ρέμου, θα καταβάλει στα ταμεία της ΠΑΕ ένα ποσό που ξεπερνάει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους ανθρώπους του Ηρακλή ήταν το γεγονός ότι με απαίτηση του ιδίου έγινε σύντμηση των ημερομηνιών καταβολής των χρημάτων.

Η πλευρά του Ηρακλή ζήτησε η καταβολή να γίνει σε τρεις δόσεις, με τελευταία μέσα στον Ιούνιο, αλλά ο Λαντάνι έβαλε και τις τρεις δόσεις μέσα στον Ιανουάριο. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι αν τηρηθεί από μέρους του το προσύμφωνο, τότε στα τέλη Ιανουαρίου θα γίνει κάτοχος του 43% των μετοχών της ΠΑΕ (ακριβώς το ίδιο ποσοστό θα έχει ο Ρέμος) και η κυανόλευκη εταιρεία θα λύσει το οικονομικό της πρόβλημα.

Τα πρώτα χρήματα από την πλευρά του Ισραηλινού αναμένεται να μπουν μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού απαιτείται ένα σεβαστό ποσό για να γίνουν μεταγραφές και να πληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ σε παίκτες και υπαλληλικό προσωπικό. Στη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους Κωφίδη, Πουρσανίδη και Τουμπόγλου, ο Λαντάνι ζήτησε μόνο το νούμερο των χρημάτων που χρειάζονται για να γίνουν μεταγραφές, δεδομένου ότι δεν υπάρχει χρόνος.

Ξεκαθάρισε όμως ότι από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα περίοδο, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο επιλογής παικτών από dvd και πληροφορίες τρίτων. “Κάθε παίκτη θα τον τσεκάρουμε τρεις και τέσσερις φορές πριν να τον επιλέξουμε και αυτός που θα εισηγείται την απόκτησή του, θα έχει την ευθύνη”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιλέξει και τους δύο ανθρώπους του, οι οποίοι θα επανδρώσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο. Ο ένας εξ αυτών έχει άμεση σχέση με τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: