Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

98χρονη γιαγιά από την Τερπνή μιλάει για έθιμα του γάμου





Η παραδοσιακή 98χρονη γιαγιά Όλγα Τσίκαλα από την Τερπνή Βισαλτίας, μιλάει για ήθη και έθιμα του γάμου σε παλαιότερες εποχές, στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, Δράμαλη Γεωργία και στον Χοροδιδάσκαλο Γιάννη Τουλάκη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής για την καλή δουλειά που κάνει για να διατηρηθούν στις μέρες μας τα ήθη και έθιμα του παρελθόντος.

4 σχόλια:

ΤΕΡΠΝΗ ΣΕΡΡΩΝ είπε...

Αγαπημένα Ανήλια
ευχαριστούμε πολύ για την αναδημοσίευση των βίντεο και τα κολακευτικά σχόλιά σας για τον Πολιτιστικό Τερπνής. Προσπαθούμε να γνωρίσουμε αλλά και να κρατήσουμε την παράδοση της περιοχής μας και ταυτόχρονα να την κάνουμε γνωστή στους νέους, που ίσως δεν τους δοθεί κάποια στιγμή η ευκαιρία να περπατήσουν και να ιχνηλατίσουν στους δρόμους της.
Σας ευχόμαστε καλή χρονιά, πολλές επιτυχίες, προσωπική υγεία και ευτυχία.

Τα Ανήλια είπε...

Φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής,

Μας ενδιαφέρει η Λαογραφία και προβάλλουμε τέτοιου είδους θέματα από το ιστολόγιο μας.

Είστε ένας δραστήριος σύλλογος που αγαπάτε τον τόπο σας και αυτό φαίνεται.

Μπορείτε να μας στέλνετε e-mail για θέματα που αφορούν τον Σύλλογο σας ή την Τερπνή και θέλετε να προβάλλετε.

Καλή συνέχεια, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλα τα μέλη σας και τις οικογένειες τους.

ΤΕΡΠΝΗ ΣΕΡΡΩΝ είπε...

Αγαπημένα Ανήλια.
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είστε ένα αγαπημένο blog κατ' αρχάς για την πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία σας, αλλά και τον πλουραλισμό των θεμάτων σας.
Αυτή την πρώτη βδομάδα του χρόνου θα εστιάσουμε στον όμορφο τόπο μας την Τερπνή Σερρών και στα αφιερώματα που έχουν γίνει κατά καιρούς γι' αυτήν (από το αρχείο του συλλόγου). Επειδή έχουμε πολλούς δημότες μας γενικά στη Χαλκιδική(λόγω των σχέσεων που είχε από παλιά η Νιγρίτα με το νομό σας) θα σας στείλουμε το βίντεο που κάνει ένα γρήγορο πέρασμα από τις ομορφιές της. Για όσους φυσικά το επιθυμήσουν θα υπάρχουν και αναλυτικά βίντεο στο Blog του Πολιτιστικου Τερπνής που θα μπορούν να δουν.
Ευχαριστούμε και πάλι. Θα υπάρξει σύντομα επικοινωνία.
Για ακόμη μια φορά θερμές ευχές σε εσάς, στους ανθρώπους γύρω σας και στους αναγνώστες σας.

Τα Ανήλια είπε...

Ευπρόσδεκτο ότι μας στείλετε για δημοσίευση φίλοι μας από την Τερπνή.

Προβάλλουμε θέματα Ιστορίας, Λαογραφίας και Παράδοσης και μας ενδιαφέρουν φυσικά.

Γνωρίζουμε τους κοινούς δεσμούς και αγώνες της Χαλκιδικής με την Βισαλτία στο πέρασμα των αιώνων. Τοπικός Ήρωας της Βισαλτίας είναι ο Χαλκιδικιώτης Καπετάν Γιαγκλής.

Γνωρίζουμε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι από την βόρεια Χαλκιδική περισσότερο, εργάζονταν παλαιότερα στα καπνομάγαζα της Νιγρίτας και πολλοί Νιγριτινοί και Βισάλτες εργαζότανε στα Μεταλλεία του Μαντέμ Λάκκο.

Σας ευχόμαστε μία καλή και δραστήρια χρονιά για εσάς, τον Σύλλογο σας και τους Τερπνιώτες.

Να είστε καλά όλοι σας.