Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Tο καμένο δάσος έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες του στη Χαλκιδική


Η φύση δούλεψε εντατικά στα καμένα δάση της Χαλκιδικής που ήδη, λίγα χρόνια μετά τις φωτιές, έχουν αναγεννηθεί με φυσικό τρόπο σε ποσοστό 85%! Σύμφωνα με τον νομάρχη, Αστέριο Ζωγράφο, μετά τις πυρκαγιές ακολουθήθηκε η τακτική της φυσικής αναγέννησης.

Όπως προτείνεται άλλωστε και από την διεθνή βιβλιογραφία, με αποτέλεσμα το καμένο δάσος να έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

"Ιδιαίτερα για την περιοχή της Παλλήνης βοήθησε και πολύ το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κοπάδια με ζώα και κτηνοτροφική δραστηριότητα" διευκρίνισε ο κ.Ζωγράφος προσθέτοντας ότι "έχουν ολοκληρωθεί παράλληλα τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα".....

"Τα καινούργια πευκάκια έχουν φτάσει πλέον το ένα μέτρο ύψος ενώ οι ακακίες τα 2 μέτρα"προσθέτει από την πλευρά του ο δήμαρχος Παλλήνης κ.Καπούλας σημειώνοντας ότι "σε κάποια στιγμή θα χρειαστεί μάλιστα αραίωση λόγω της πυκνής βλάστησης"!

Σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί η αναγέννηση του δάσους ακόμα περισσότερο, οι Φίλοι του Πρασίνου θα δενδροφυτεύσουν την προσεχή Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, 3.000 δενδρύλλια, στην περιοχή Πευκοχωρίου- Ν. Σκιώνης Κασσάνδρας με τοπωνύμιο Μετοχικό του δήμου Παλλήνης που κάηκε το 2006.

"Υποστηρίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες και συζητήσαμε ήδη με τα μέλη του συλλόγου για το πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη των δενδρυλλίων" ανέφερε ο κ.Καπούλας." Για το σκοπό αυτό, τα νέα δενδρύλλια αλλά και όσα έχουν φυτευτεί παλαιότερα από τον δήμο Παλλήνης, θα παρακολουθούνται και μετά το χειμώνα θα ποτίζονται τακτικά".

Πηγή: Sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: