Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Τι κρύβεται πίσω από την αρπαγή της σορού του Τάσσου!


ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μίλησε για προβοκάτσια

Ποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αστάθειας

Υποψίες και φήμες για τους δράστες και τα σενάρια που κυκλοφορούν

Συγκλονισμένη είναι η Κύπρος από την πρωτοφανή ιεροσυλία, που δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Βάνδαλοι έκλεψαν τα χαράματα της Παρασκευής τη σορό του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου!

Η όλη ενέργεια έγινε, όπως δείχνουν τα πράγματα, μεθοδευμένα, μέσα την βροχή. Οι δράστες, που πρέπει να ήταν σίγουρα τέσσερις με πέντε, σήκωσαν με προσοχή τη μαρμάρινη πλάκα του τάφου, έσκαψαν για μία και μισή ώρα, όπως υπολογίζεται, και έκλεψαν τα λείψανα του Προέδρου, ρίχνοντας παντού ασβέστη για να εξαφανίσουν τα αποτυπώματα. Η ιεροσυλία έγινε την παραμονή της συμπλήρωσης ενός έτους από τον θάνατο του Παπαδόπουλου (12/12/2008).

Καταδίκη και ψίθυροι

Όλα τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου καταδίκασαν την αποτρόπαια ενέργεια και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας αναφέρθηκε σε προβοκάτσια και κάλεσε τους Κυπρίους να μείνουν ψύχραιμοι για να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή.

Στα κατεχόμενα, ο Ραούφ Ντενκτάς εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δράστες δεν είναι Τούρκοι ή Τουρκοκύπριοι, διότι, όπως είπε, κάτι τέτοιο θα βλάψει σοβαρά την ειρήνη.

Της ανεπανάληπτης φρικιαστικής αυτής ενέργειας προηγήθηκε η αναγραφή συνθημάτων στο Προεδρικό Μέγαρο ότι η Κύπρος είναι τουρκική και συνθημάτων στα κατεχόμενα ότι η Κύπρος είναι ελληνική.

Εκτιμάται ότι οι ενέργειες αυτές, στο σύνολό τους, δεν είναι τυχαίες. Οι ψίθυροι στη Λευκωσία ειδικά των παλαιότερων, μιλούν για εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας. Γι’ αυτό, το σύνολο του κομματικού κόσμου, όπως και ο Πρόεδρος Χριστόφιας, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, δηλώνουν συγκλονισμένοι από την ιερόσυλη πράξη, την οποία αποκαλούν ντροπή και αίσχος και δηλώνουν ότι αδυνατούν να πιστέψουν ότι μπορεί να έχει γίνει από Ελληνοκύπριους.

Η Αστυνομία κάλεσε για ανάκριση τρία πρόσωπα, τα οποία όμως αφέθηκαν ελεύθερα, διότι ουδέν στοιχείο προέκυψε εναντίον τους.

Δεν αποκλείεται πάντως η αρπαγή της σορού του Τάσσου να έγινε από ανθρώπους που στήριξαν το «ΟΧΙ» στο Σχέδιο Ανάν και με τους συμβιβασμούς του Χριστόφια με κυριότερο την αποδοχή της εκ περιτροπής Προεδρίας, να θέλησαν με την πρωτοφανή ενέργειά τους να σηματοδοτήσουν την αντίδρασή τους και την επιμονή τους στο βροντερό «ΟΧΙ» του Τάσσου Παπαδόπουλου. Και διάλεξαν, για να έχει προβολή η σύληση του τάφου, την ημέρα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τον θάνατό του.

Άλλοι πάλι λένε ότι μπορεί να είναι μήνυμα προς τον Χριστόφια, να αφήσει τους οποιουσδήποτε ενδοιασμούς και να προχωρήσει γρήγορα στην αποδοχή της «λύσης» που προτείνουν Βρετανοί, Αμερικανοί και Τούρκοι, διαφορετικά δες τι μπορούμε να σου κάνουμε, να αναστατώσουμε την Κύπρο, να ’ρθουν τα πάνω κάτω.

Η απορία βέβαια παραμένει ποιοι έχουν συμφέρον να «κλέψουν» τη σορό του Τάσσου και πότε θα αποκαλυφθούν.

Η τραγική Ελληνίδα

Η οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι συγκλονισμένη. Ιδιαίτερα η σύζυγός του Φωτεινή, η οποία εξελίσσεται σε μια από τις πιο τραγικές σύγχρονες γυναίκες του Ελληνισμού, αφού κατά το παρελθόν είχε ζήσει τη δολοφονία του πρώτου συζύγου της Πολύκαρπου Γιωρκάτζη, επίσης αγωνιστή της ΕΟΚΑ όπως και ο Τάσσος.

Οι δράστες

Σύμπασα η πολιτική ηγεσία της Κύπρου και απλοί πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης ζητούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχαν ακόμη πληροφορίες ούτε για την ταυτότητα των δραστών ούτε για τα κίνητρά τους.

Με Μολυβιάτη το πολιτικό μνημόσυνο

Πριν συμβεί αυτό το απίστευτο, που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους, είχε επικοινωνήσει η σύζυγος του Τάσσου με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Μολυβιάτη, από τους στενούς και αγαπητούς φίλους του αείμνηστου Προέδρου της Κύπρου, για να είναι ο ομιλητής στο πολιτικό μνημόσυνο που θα γίνει τον επόμενο μήνα. Και ο κ. Μολυβιάτης πρόθυμα δέχθηκε.

Πηγή: Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: