Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Πάμπλο Γκαρσία, 5 χρόνια μετά...


Το γκολ που πέτυχε ο Πάμπλο Γκαρσία με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην Κομοτηνή, μπορεί να είχε αρκετή δόση τύχης, ωστόσο μάλλον είναι η επιβράβευση για την μέχρι τώρα φετινή απόδοση του. Καθώς αυτήν την σεζόν ο Ουρουγουανός είναι σε κάθε αγώνα από τους πολυτιμότερους παίκτες του ΠΑΟΚ, προσφέροντας στην ομάδα του τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που έχει φορέσει μεταξύ άλλων την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται στην έκτη θέση στον πίνακα με τους καλύτερους ομαδικούς παίκτες ενώ είναι μετά τον Βιεϊρινια ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ σε θετικές ενέργειες.

Ο Γκαρσία πέτυχε χθες το πρώτο γκολ του με την φανέλα του Δικεφάλου, αλλά αυτό το τέρμα έχει μεγαλύτερη αξία για τον ίδιο καθώς ήταν και το πρώτο μετά από τέσσερα χρόνια και εννιά μήνες! Μετά από πέντε χρόνια περίπου δηλαδή ο Ουρουγουανός βρήκε δίχτυα ξανά.

Σε συλλογικό επίπεδο ο Πάμπλο Γκαρσία είχε να σκοράρει από τις 22 Ιανουαρίου του 2005 στην αναμέτρηση της Μπιλμπάο με την Οσασούνα στο Σαν Μαμές. Στο 14ο λεπτό ο 32χρονος ποδοσφαιριστής είχε σκοράρει τότε για λογαριασμό της Οσασούνα σε έναν αγώνα που είχε λήξει 4-3 υπερ της Μπιλμπάο.

Ο Ουρουγουανός άσος του "Δικέφαλου" μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και για το ματς της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Άρη στην Τούμπα.

"Το παιχνίδι με τον Άρη είναι ένα σημαντικό ματς. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Υπολογίζουμε κάθε αντίπαλό μας και έτσι πρέπει να λειτουργούμε.

Αν θέλουμε να κερδίσουμε, πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολλά πράγματα στην απόδοσή μας. Κυρίως να βελτιωθούμε σε θέματα αγωνιστικής τακτικής και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι.

Εννοείται ότι θέλουμε τη νίκη για μας και τον κόσμο μας που θα γεμίσει το γήπεδο και θα μας συμπαρασταθεί ανάλογα. Αυτό το παιχνίδι που ακολουθεί μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος δεν παύει να είναι ένα τοπικό ντέρμπι.

Πρέπει όμως να βελτιώσουμε την κυκλοφορία της μπάλας, να είμαστε πιο ψύχραιμοι και να μην κάνουμε τόσο εύκολα το λάθος. Δεν υπήρχε έλλειψη διάθεσης από τους παίκτες, απλώς σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει να υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης".

Πηγή: sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: