Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Συλλογή υπογραφών υπέρ της Ντόρας

Κείμενο με τίτλο «Στήριξη Υποψηφιότητας Ντόρας Μπακογιάννη» την καλεί να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ


Το «ντοκουμέντο» με τον τίτλο «Στήριξη Υποψηφιότητας Ντόρας Μπακογιάννη», από το οποίο προκύπτει σαφώς ότι η βουλευτής και πρώην υπουργός κυρία Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι υποψήφια- όπως αναμενόταν - για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτει «Το Βήμα». Με αναφορές σε μια νέα ηγεσία που να συνδυάζει «τον σύγχρονο πολιτικό λόγο με τη μαχητικότητα, την πολιτική εμπειρία, τη συνεχή και αδιάλειπτη πολιτική προσφορά στο κόμμα και την πολιτική καταξίωση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» τα μέλη της ΝΔ στο κείμενό τους καλούν την κυρία Μπακογιάννη να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΝΔ. Στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών που προχωρεί με γοργούς ρυθμούς, ενώ ταυτόχρονα η κυρία Μπακογιάννη πυκνώνει τις επαφές της με βουλευτές και στελέχη από όλη την επικράτεια.

Ιδιαίτερα σημαντικές για το πολιτικό πλαίσιο που θα τεθεί στην πορεία προς το συνέδριο είναι οι φράσεις-«κλειδιά» που χρησιμοποιούνται και ενδέχεται να βρεθούν στο επίκεντρο της εσωκομματικής συζήτησης, οι οποίες είναι οι εξής: «αναγέννηση της παράταξης», «ριζοσπαστικός εκσυγχρονισμός», «επαναπροσέγγιση με την κοινωνία», «εκσυγχρονισμός πολιτικής φυσιογνωμίας», «υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιπολίτευση», «διεύρυνση πολιτικής απήχησης», «ανανέωση του κόμματος», «ενότητα και ομοψυχία», «όχι ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί του παρελθόντος».

Το αποκαλυπτικό κείμενο που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα» αρχίζει ως εξής: «Σε όλη την ιστορική της διαδρομή η Νέα Δημοκρατία ήταν η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών. Του εθνικού χρέους και της υπευθυνότητας. Το κόμμα της ελευθερίας, της δημιουργίας, της κοινωνικής ευαισθησίας, το κόμμα των μεταρρυθμίσεων. Τις αρχές αυτές υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια ο Πρόεδρός μας, ο Κώστας Καραμανλής».

Οι υποστηρικτές της κυρίας Μπακογιάννη τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει μια ηγεσία που «να συνθέτει απόψεις μέσα στο κόμμα, αλλά και να διεισδύει αποτελεσματικά στους άλλους πολιτικούς χώρους» και υπογραμμίζοντας ότι εκφράζουν ξεκάθαρα τόσο την κοινή λογική όσο και την επιθυμία της λαϊκής βάσης της ΝΔ θεωρούν «αδιαμφισβήτηταως την καταλληλότερη για την ηγεσία του κόμματος, στη νέα εποχή που ξεκινά, την Ντόρα Μπακογιάννη».

Τ α μέλη της ΝΔ που υπογράφουν το κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού σημειώνουν ότι χρειάζεται μια νέα πορεία που θα επιτρέψει στην αξιωματική αντιπολίτευση να ανακτήσει σύντομα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου. «Μια νέα πορεία που να αναπτερώσει την πίστη της νέας γενιάς στο μέλλον της. Σε ένα μέλλον επαγγελματικής και προσωπικής καταξίωσης, μέσα σε μια χώρα που είναι επιτέλους αντάξια των ονείρων τους. Μια χώρα δημιουργική, ελεύθερη, και ένα φυσικό και δομημένο περιβάλλον εφάμιλλο του ιστορικού ονόματος της Ελλάδας μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα οι υπογράφοντες υιοθετούν την άποψη ότι για να επιτευχθούν αυτά πρέπει να γίνουν οι κινήσεις, με τις οποίες- όπως προκύπτει από πολλές συζητήσεις με στελέχη της ΝΔ- δεν διαφωνεί η κυρία Μπακογιάννη, αλλά αντίθετα τις προσυπογράφει και έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί σχετικά στα όργανα του κόμματος. Αυτές είναι οι εξής, όπως προκύπτει από το κείμενο: «Να εκσυγχρονίσουμε την πολιτική μας φυσιογνωμία. Να ασκήσουμε υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιπολίτευση, με βάση το συμφέρον των πολιτών και της χώρας. Να διευρύνουμε την πολιτική μας απήχηση. Να ανανεώσουμε το κόμμα μας σε πρόσωπα, πολιτικό λόγο και προγραμματικές θέσεις, ώστε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να εξασφαλίσουμε την ενότητα και την ομοψυχία του κόμματος. Να αξιοποιήσουμε όλα τα στελέχη, μακριά από ομαδοποιήσεις και διαχωρισμούς του παρελθόντος» .

Σ το κείμενο γίνεται θετική αναφορά στον πρόεδρο της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος «με την πολιτική του διαδρομήσφράγισε την πορεία του κόμματός μας και το οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των ποσοστών του στις εκλογές του 2000 και σε δύο μεγάλες εκλογικές νίκες, το 2004 και το 2007». Οι υπογράφοντες συνομολογούν ότι ο κ. Καραμανλής με τη γενναία απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009- παρά την εμπιστοσύνη που έχουν πάντα στο πρόσωπό του τα στελέχη και οι οπαδοί της ΝΔανοίγει τον δρόμο που οδηγεί σε μια νέα εποχή για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη συνέχεια επισημαίνουν ότι σε αυτή τη νέα εποχή «όλοι έχουμε λόγο» και «έχουν λόγο κυρίως τα μέλη, οι οπαδοί, τα στελέχη της παράταξής μας». Και συνεχίζει το κείμενο: «Σήμερα όλοι μας έχουμεμία και μόνο επιλογή. Να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε: Την αναγέννηση της παράταξης. Τον ριζοσπαστικό της εκσυγχρονισμό. Την επαναπροσέγγιση με την κοινωνία. Ολα αυτά θα μας εγγυηθούν στο άμεσο μέλλον μια νέα, νικηφόρα πορεία. Ξεκάθαρα».

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: