Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Εμφύλιος στη ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Δράμας


Δημήτρης Κυριαζίδης - πρώην βουλευτής: Ανακοίνωση για ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας

Η φερόμενη ως ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας υποχρεώθηκε χθες (7-10-2009) στην πραγματοποίηση «συνεδρίας», όπου ελάχιστα πρόσωπα καταξιωμένα πέραν της γνωστής «παρεούλας» είπαν πέντε αλήθειες. Όσα δε απλά μέλη θέλησαν να παραβρεθούν και να ακούσουν εκδιώχθηκαν.

Φιλάρεσκα, ο φερόμενος ως πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κατέληξε ότι, για το οδυνηρό αποτέλεσμα ευθύνονται όλοι το ίδιο, δηλαδή ο ίδιος μέχρι και ο τελευταίος ψηφοφόρος.

Στην εν λόγω «συνεδρίαση» την συζήτηση της οποίας πληροφορήθηκα εξώδικα, το μόνο που διαπίστωσα και πάλι με λύπη, ήταν το γεγονός ότι η εν λόγω «παρεούλα» ταυτίζει το καλό του κόμματος, αν έχει να κάνει με το δικό τους καλό, καθόσον ουδεμία ευθύνη ανέλαβε και αρκέστηκε σε γενικές αναφορές και διαπιστώσεις, έχοντας ως κύριο στόχο να επιβάλλει τη «σιωπή των αμνών» σε όσους εκφράζουν μια διαφορετική άποψη.

Από πλευράς μου διατυπώθηκαν καθαρά οι παρακάτω απόψεις – προτάσεις, οι οποίες ως ήταν επόμενο και δεν συμπεριλήφθησαν στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ως φερόμενη ΝΟ.Δ.Ε.:

α) Για το αποτέλεσμα του διασυρμού της παράταξης στο Νομό μας, ως αυτό αποτυπώθηκε στις εκλογές της 4-10-2009, υπάρχει αναλογική ευθύνη και αυτή κεντρικά αναλήφθηκε, με την παραίτηση του προέδρου του κόμματος κ. Κώστα Καραμανλή. Κατ΄ αναλογία λοιπόν δεν έχει την αυτή ευθύνη ο αρχηγός του κόμματος στο Νομό, δηλαδή ο κ. Θωμάς Ιωαννίδης και η παρέα του;

Η απάντηση που δόθηκε αναφέρθηκε παραπάνω.

β) Εφόσον αποτελεί κοινό τόπο, ότι δηλαδή η ΝΟ.Δ.Ε. δεν έχει πλέον την δεδηλωμένη του συνόλου των μελών – ψηφοφόρων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο Νομό, είναι επιβεβλημένο να υπάρξει παραίτησή της έτςι, ώστε να υπάρξει έκτακτη συνέλευση, όπου να συμμετέχουν όλα τα μέλη – ψηφοφόροι, τα οποία και να αναδείξουν μέσα από ανοικτή ψηφοφορία νέους συνέδρους για το επικείμενο έκτακτο Συνέδριο. Αυτό θα σήμαινε το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και βεβαίως μια τέτοια συνολική διαδικασία περιέχει και το στοιχείο της συνευθύνης για την δημιουργική πορεία και την αναδιοργάνωση του κόμματος. Όταν ένα κόμμα, το οποίο μέχρι χθες ήταν αντιπολίτευση και σήμερα κυβέρνηση εξέλεξε τον πρόεδρό του με ανοιχτές διαδικασίες, δηλαδή ψηφίζοντας ψηφοφόροι, ακόμα και φίλοι, γιατί αυτό δεν μπορεί να έχει εφαρμογή και στη δική μας παράταξη μια και οδηγηθήκαμε σ΄αυτή τη φάση;

Επ΄ αυτού η φερόμενη ως ηγεσία της ΝΟ.Δ.Ε. αρκέστηκε να ψιθυρίσει ότι αυτό δεν προβλέπεται από το καταστατικό, παρότι της έγινε γνωστός ο τρόπος που μπορεί να επιτευχθεί.

Ως είναι επόμενο έχω χρέος έναντι όλων των υγειών και δημοκρατικά σκεπτόμενων και λειτουργούντων Νεοδημοκρατών να αναλάβω σχετικές πρωτοβουλίες, έτσι, ώστε το κόμμα τοπικά τουλάχιστον να καταστεί ανοιχτό στη Δραμινή κοινωνία.

Δημήτρης Κυριαζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: