Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Στο παρά πέντε γλίτωσε η Θεσσαλονίκη


Στο παρά πέντε και υπό την πίεση που φαίνεται ότι άσκησαν τα στρατηγεία των κομμάτων, ώστε να μη βρεθεί ο νομός Θεσσαλονίκης σε κλοιό σκουπιδιών τις ημέρες των εκλογών, αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. του Συνδέσμου ΟΤΑ για την έγκριση χωροθέτησης του εργοστασίου στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Τυχόν απόφαση υπέρ του έργου στην ίδια περιοχή θα πόλωνε το κλίμα, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Της Φανής Σοβιτσλή
Fsovitsli@makthes.gr

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, των κατοίκων και του δήμου Ασσήρου και άλλων γειτονικών περιοχών, που εναντιώνονται στην κατασκευή του εργοστασίου ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων, δεν θα σταματήσουν ούτε μετά τις εκλογές, οπότε αποφασίστηκε να γίνει τελικά η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου ΟΤΑ.

Παράγοντες της περιοχής της Ασσήρου υποστηρίζουν πως όσοι αποφασίζουν για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων αντιλήφθηκαν ότι, εάν η συνεδρίαση γινόταν και λαμβανόταν απόφαση χωροθέτησης δίπλα στο ΧΥΤΑ, τότε ο νομός θα διεξήγαγε εκλογές με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους. “Είναι βέβαιο ότι ενόψει εκλογών κανείς δεν θέλει αντιδράσεις και κακό κλίμα.

Γι’ αυτό πήγε πίσω η συνεδρίαση, όμως για μας δεν αλλάζει τίποτε”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ασσήρου Κώστας Κυνηγός. Πρόσθεσε ότι ο αγώνας των κατοίκων θα συνεχιστεί και ότι, αν η απόφαση χωροθέτησης δεν αλλάξει, τότε θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και σε προσφυγές στο ΣτΕ.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΒΟΛΗ

Ο δήμαρχος Ασσήρου Δημήτρης Ράβναλης ανέφερε ότι η αναβολή ήταν επιβεβλημένη, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να συζητιόταν το θέμα, χωρίς ο δήμος και οι κάτοικοι να είχαν ενημερωθεί προηγουμένως για τη μελέτη της χωροθέτησης. “Με λίγα λόγια, στην παρούσα φάση ήταν μονόδρομος η αναβολή. Όμως σε κάθε περίπτωση δεν κάνουμε πίσω και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα θερμό φθινόπωρο”, σημείωσε ο δήμαρχος.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με την αναβολή, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ και δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος εξήγησε πως κρίθηκε σκόπιμο να γίνει καλύτερη ενημέρωση επί της μελέτης χωροθέτησης του εργοστασίου και μετά να ληφθεί απόφαση. “Προσωπικά θα ταχθώ με το μέρος των επιστημόνων, η μελέτη των οποίων θα υποδείξει το καταλληλότερο σημείο για την κατασκευή του εργοστασίου. Από κει και πέρα θα λάβει απόφαση το δ.σ. του Συνδέσμου ΟΤΑ”, επισήμανε ο αντιπρόεδρος.

Πηγή: Μακεδονία

Μη βρεθεί κανένας νοσηρός εγκέφαλος και διανοηθεί να φέρει τίποτα σκουπίδια στον Πολύγυρο, ούτε που να το σκέφτεται.

Προσοχή μη μας αποκοιμίσουν οι υποψήφιοι βουλευτές και τα κόμματα με φρου φρου και αρώματα και κουβαλήσουν τα σκουπίδια της Βόρειας Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Σταγείρων - Ακάνθου έχει σύμβαση με τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Τα σκουπίδια τους να τα φάνε αφού δεν κάνανε ΧΥΤΑ όταν έπρεπε. Στον Πολύγυρο δεν θα έρθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: