Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στην Ανατολική Αττική

Προσπαθούμε να μάθουμε για τις περιοχές που έχουν καεί για να σας ενημερώσουμε.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά. Η φωτιά απειλεί τώρα τον Άγιο Στέφανο, έχει κυκλώσει την κωμόπολη κάτω από την Εθνική Οδό. Δηλαδή το μόνο σημείο που δεν έχει φλόγες είναι η Εθνική Οδός.

Οι καταστροφές σε σπίτια στην Ανατολική Αττική, είναι ανυπολόγιστες, δεν έχουν καταγραφεί ακόμα οι ζημιές. Τα σπίτια που κάηκαν πρέπει να είναι δεκάδες δυστυχώς.

Κρίμα. Προσπαθούμε να δούμε και στην Πεντέλη που ακριβώς πήγε η φωτιά, γιατί πριν δύο χρόνια στην άλλη μεγάλη πυρκαγιά, η πλευρά του βουνού που βλέπει προς την Αθήνα, είχε καεί ολόκληρη.

Έχει ακουστεί ότι κάηκε και το Γερμανικό Νεκροταφείο στον Διόνυσο. Αυτό το Νεκροταφείο ήταν διαμορφωμένο ειδικά με ομαδικούς τάφους των Γερμανών στρατιωτών και αξιωματικών που είχαν σκοτωθεί στη διάρκεια του Ελληνο-Γερμανικού πολέμου και είχαν μεταφερθεί όλα τα οστά των Γερμανών από ολόκληρη την Ελλάδα, εκεί.

Λίγο πιο κάτω υπάρχει και ένα Ορθόδοξο Νεκροταφείο, ίσως να είναι το Νεκροταφείο της Ραπεντώσας, το οποίο έχει καεί κι αυτό επίσης.

Ο οικισμός του Διονύσου, με ελάχιστες απώλειες, έχει σωθεί. Προς το παρόν. Οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τον Διόνυσο. Το Διονυσοβούνι, που είναι πάνω από τον Διόνυσο, συνεχίζει να καίγεται. Η κατάσταση είναι τραγική. Έχει βγει και ο στρατός (στρατιώτες και από τα τρία όπλα) με μηχανήματα και βοηθάνε στην κατάσβεση.

Η Ιταλία και η Γαλλία στέλνουν εναέρια μέσα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ας ελπίσουμε να κοπάσουν οι άνεμοι για να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: