Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Σάντος ως το 2012!


ΠΑΟΚ και Φερνάντο Σάντος θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί μέχρι το 2012! Ο Πορτογάλος
συναντήθηκε την Παρασκευή με τους διοικούντες την ΠΑΕ κι έδωσαν τα χέρια για την επέκταση της συνεργασίας τους!

Ο Πορτογάλος τεχνικός, του οποίου το συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς έληγε τον ερχόμενο Ιούνιο (2010) συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με τον πρόεδρο του «δικέφαλου» Θοδωρή Ζαγοράκη και τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα.

Οι τρεις άνδρες, δεν χρειάστηκε να συζητήσουν για πολύ ώρα για να έρθουν σε συμφωνία, αφού η συνεργασία του Πορτογάλου τόσο με τον «Ζαγόρ», όσο και με τον Βρύζα στα εξωαγωνιστικά και αγωνιστικά θέματα των «ασπρόμαυρων» είναι κάτι παραπάνω από άψογη.

Ετσι, ο Σάντος, του οποίου τα μακροπρόθεσμα σχέδια για τον ΠΑΟΚ συνάδουν απόλυτα μ' αυτά των διοικούντων, θα κάθεται στον πάγκο του «δικέφαλου», τουλάχιστον ως το καλοκαίρι του 2012.

Ο Σάντος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Εστορίλ στης οποίας τον πάγκο κάθισε από το 1987 έως το 1994. Στη συνέχεια, ανέλαβε τις τύχες της Αμαδόρα, στην οποία εργάστηκε ως το 1998. Τότε έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, αναλαμβάνοντας τα ηνία της Πόρτο στην οποία έμεινε μέχρι το 2001 και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Πορτογαλίας.

Το 2001 κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ (κατέκτησε το Κύπελλο) και το 2002 μετακόμισε στον Παναθηναϊκό για να επιστρέψει στην Πορτογαλία το 2003 για λογαριασμό της Σπόρτινγκ. Το 2004 δοκίμασε ξανά την τύχη του στην ΑΕΚ, το 2006 επαναπατρίστηκε αυτή τη φορά για τους «αετούς» της Μπενφίκα, ενώ από το 2007 εργάζεται στον ΠΑΟΚ.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: