Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Τα τουρκικά σχέδια εξελίσσονται στη Θράκη και το ΥΠΕΞ «κοιμάται»

ΠΩΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Γ. Κοκ.

Ενώ έχουν περάσει μέρες από τη «ψυχρολουσία» των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών που πέτυχε το εξτρεμιστικό κόμμα της Άγκυρας στη Θράκη, το DEB, η Αθήνα και συγκεκριμένα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να κοιμάται ή στην καλύτερη περίπτωση είναι παρατηρητής. Όταν θα σκάσει η «ωρολογιακή βόμβα» της Θράκης, όπως προέκυψε και η δημοσιονομική θα είναι αργά για οποιαδήποτε αντίδραση.

Το σχέδιο που εφαρμόζει και προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και δεκαετίες η Άγκυρα έχει ως εξής. «Τουρκοποίηση» του συνόλου του μουσουλμανικού πληθυσμού, δημιουργία θρακικού ζητήματος (καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως του αυτοπροσδιορισμού), αίτημα για συνδιοίκηση, ανεξαρτητοποίηση και τελικά προσάρτηση.
Και όλα αυτά, χωρίς πόλεμο, καθώς σχεδιάζουν να επιβληθεί... δημοψήφισμα. Παρόμοιες τακτικές είδαμε πρόσφατα στην Κριμαία και οι Τούρκοι έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι ξέρουν να στήνουν προβοκάτσιες.

Για να υλοποιηθεί αυτό θα συνεχιστεί η προπαγάνδα από την Άγκυρα για την εμφύτευση τουρκικής συνείδησης στη μειονότητα.

Πάνω από 500 ευρώ, ακούγεται στην περιοχή της Ξάνθης και της Κομοτηνής, ότι είναι το ποσό μηνιαίως που παρέχει ο ζάμπλουτος Τούρκος επιχειρηματίας Ομάρ Μπαμπά για κάθε παιδί που εγκαταλείπει το ελληνικό σχολείο για να φοιτήσει σε ιδιωτικό μουσουλμανικό ιεροσπουδαστήριο, για την... ορθότερη εκμάθηση του Ισλάμ κάτω από τη σκέπη βέβαια του τουρκικού προξενείου. Στα 1000 ευρώ ετησίως, λέγεται ότι ανέρχεται η «επιδότηση» για κάθε κεφάλι ανήλικου κοριτσιού που θα φορά την παραδοσιακή τούρκικη μαντίλα. Μέχρι και δορυφορικά πιάτα προσφέρονται δωρεάν (συνδεδεμένα άμεσα με τα τούρκικα ραδιοτηλεοπτικά μέσα) στα ορεινά χωριά της Θράκης (πομακοχώρια) όπου μέχρι σήμερα το σήμα των ελληνικών δικτύων δεν έχει φτάσει ή είναι ανεπαρκές.

Στης Κομοτηνή τα τελευταία χρόνια δεσπόζει στο κέντρο η μεγαλοπρεπής τούρκικη τράπεζα Ζιράατ Μπανκ η οποία δανείζει, επιλεκτικά σε μουσουλμάνους αλλά και συλλόγους που φωνάζουν ότι είναι τούρκικοι, με πολύ χαμηλά επιτόκια. Αποτέλεσμα αυτών είναι ο χριστιανός άνεργος, δίχως τα τουρκικά «επιδόματα» να πουλά σπίτι και χωράφι για ένα καρβέλι ψωμί και ο μουσουλμάνος (η τράπεζα στην ουσία) να τα αγοράζει.

Η Θράκη κατοικείται σήμερα από περίπου 350.000 έλληνες πολίτες. Γύρω στους 120.000 από αυτούς είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Οι 60.000 από τους 120.000 είναι «ευνοούμενοι» του τουρκικού προξενείου. Ό,τι ζητήσουν δρομολογείται για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν προσκολληθεί σε αυτό οι περίπου 20.000 οι Ρομά και οι 40.000 Πομάκοι. Αλλά είναι θέμα χρόνου να προσηλυτιστούν και αυτοί. Οι πληθυσμοί αυτοί αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από την Ελλάδα. Οι άνθρωποι στη Ξάνθη και στην Κομοτηνή, παγώνουν και πεινούν ενώ η ανεργία είναι σε δυσθεώρητα ύψη. Ψάχνουν και δεν βρίσκουν δουλειά. Η επιλογή τους να προσηλυτιστούν και να δηλώσουν υποταγή στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής είναι ίσως μονόδρομος.

Από εκεί που δεν έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ μπορούν να βρεθούν με εισοδήματα των 500 έως και 1.000 ευρώ δίχως να κάνουν τίποτα απολύτως, στην παρούσα φάση βέβαια. Μελετώντας κανείς τα δρώμενα στην Κριμαία είναι εύκολο να μαντέψει κανείς που θα χρειαστούν όλοι αυτοί οι οποίοι «επιδοτούνται» και πως ποιος θα είναι ο τρόπος που θα τους ζητηθεί να ξεπληρώσουν τη «μητέρα πατρίδα».

Η Τουρκία πέρα από τις οικονομικές μηνιαίες παροχές , τους προσφέρει πολυτελέστατες εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη και δωρεάν δείπνα το καλοκαίρι στη Θράκη. Ας δείξει ενδιαφέρον η Αθήνα για τους Πομάκους και τους Ρομά, όπως οφείλει. Στο ανησυχητικό περιβάλλον που δημιουργείται πρέπει να προσμετρηθεί ότι οι οικογένειες των μουσουλμάνων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Γ. Κοκ.

Πηγή: NewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: