Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Λάσπη «έπνιξε» χωριό στις Σέρρες

Λασποβροχή έπνιξε κυριολεκτικά το χωριό Βέργη στη Βισαλτία Σερρών. Υπερήλικες εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους. Μάχη των κατοίκων και της πυροσβεστικής. Προβλέπεται δύσκολη νύχτα.

Σε ...λίμνη λάσπης μετατράπηκε το χωριό Βέργη, του δήμου Βισαλτίας, μετά την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε, αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή.

Για περισσότερο από δύο ώρες δυνατή βροχή και χαλάζι έπλητταν το μικρό χωριό, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις και πλημμυρίζοντας ισόγειες μονοκατοικίες και αυλές σπιτιών.

Τα παρακείμενα κανάλια στο χωριό «φούσκωσαν» και η λάσπη από τους περιμετρικούς λόφους στην περιοχή, μετατράπηκε σε χείμαρρο, που "έπνιξε" στο πέρασμά του όλους τους δρόμους του χωριού.


Υπερήλικες παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη με πέντε οχήματα και δεκαπέντε άνδρες προκείμενου να αντιμετωπίσει την ακραία κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Οι κάτοικοι με σκούπες και κουβάδες στα χέρια προσπαθούν να απομακρύνουν την λάσπη από τα σπίτια τους, ενώ δύσκολα θα περάσουν τη νύχτα όσοι διέμεναν σε ισόγειες κατοικίες και παλιές μονοκατοικίες, καθώς η λασπη κάλυψε στο πέρασμά της ακόμη και τα κρεβάτια τους.

Στο χωριό βρίσκονται αυτή την ώρα και υδροφόρα μηχανήματα του δήμου Βισαλτίας προκειμένου να πλύνουν τους δρόμους, ενώ κάτοικοι του χωριού με αγροτικά μηχανήματα έσπασαν ακόμη και αυλόγυρους σπιτιών για να απομακρύνουν τα νερά από τις αυλές, που σε πολλές των περιπτώσεων ξεπερνούν τα δέκα εκατοστά.

Πηγή: TheToc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: