Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Μπάχαλο στον Τύρναβο λόγω... Ροντούλη

Πύρ και μανία τα γαλάζια στελέχη κατά του πρώην υφυπουργού

Μπαρούτι μυρίζει στον Τύρναβο το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Αστέριου Ροντούλη, που κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος και των τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με φόντο τις εκλογές του ερχόμενου Μαϊου.

Αφορμή στάθηκε το «πλασάρισμα» του πρώην υφυπουργού ως εκλεκτού του κυβερνώντος κόμματος, κάτι το οποίο αμφισβητεί δημοσίως η γαλάζια τοπική οργάνωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ Ανδρέας Καλακαλάς, ξέσπασε παρουσία του Μανώλη Κεφαλογιάννη κατά του κ. Ροντούλη με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του.


«Ένας γυρολόγος της πολιτικής πλησιάζει κομματικά στελέχη της ΝΔ και λέγοντας τους ψέματα προσπαθεί να αποσπάσει την στήριξή τους ενόψει δημοτικών εκλογών. Με άτιμο και δόλιο τρόπο προσπαθεί να κλειδώσει τη στήριξή τους, ενώ είναι γνωστό σε όλους πως το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τον δήμο Τυρνάβου έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Τασία Ψύρρα-Θανάσης Νασίκας» είπε με αυστηρό τόνο ο κ. Καλακάλας, προκαλώντας την αμηχανία του παρόντος πρώην υπουργού, ο οποίος βρέθηκε στη Λάρισα, στο πλαίσιο της περιοδείας του για τις ευρωεκλογές.

Σημειώνεται, ότι η επίσημη υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας για τον δήμο Τυρνάβου είχε περάσει από... χίλια κύματα. Τελικά στα μέσα Μαρτίου βρέθηκε η χρυσή τομή και με μια συμβιβαστική λύση, που προέκυψε από διευρυμένη γαλάζια τοπική συνέλευση, αποφασίστηκε να κατέλθει συνδυασμός με δύο επικεφαλής.

Πρόκειται για την πρώην δήμαρχο Αμπελώνα Αν. Ψύρρα και τον πρώην δήμαρχο Τυρνάβου Αθανάσιο Νασίκα. «Σε περίπτωση νίκης του συνδυασμού η κ. Ψύρρα θα είναι δήμαρχος τα 2,5 πρώτα χρόνια της θητείας και ο κ. Νασίκας τα 2,5 τελευταία» ήταν η τελική συμφωνία. Βέβαια, παρά το γεγονός ότι αποφασίστηκε διαρχία επικεφαλής ανέλαβε τυπικά η κ. Ψύρρα.

Σε αυτή την περίπτωση ο κ. Νασίκας θα εμφανίζεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και για να γίνει δήμαρχος θα πρέπει να εκλεγεί σύμβουλος. Ωστόσο, παράλληλα με αυτή την εξέλιξη, προέκυψε και η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, μετά την ένταξή του οποίου στη Νέα Δημοκρατία, που οριστικοποιήθηκε σε μια συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τα δημοτικά πράγματα περιπλάκησαν, με την τοπική κοινωνία να μην μπορεί να ξεχωρίσει τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος...

Πηγή: kalpes14.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: