Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Πέθανε ο ναύτης του πιο διάσημου φιλιού όλων των εποχών


Στις 14 Αυγούστου του 1945 ανακοινώθηκε επίσημα η λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και ήταν τέτοια η χαρά ενός ναύτη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ που άρπαξε μία άγνωστη νοσοκόμα και την φίλησε, στην μέση της Times Square, στη Νέα Υόρκη.

Ο φωτογράφος Άλφρεντ Άιζενστεντ βρισκόταν εκεί και αποθανάτισε με την κάμερα του την αυθόρμητη κίνηση. Μία εβδομάδα αργότερα η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο TIMEκαι από τότε έχει αναπαραχθεί άπειρες φορές και  προβάλλεται σε όλες τις πατριωτικές εκδηλώσεις ως σύμβολο της χαράς που ένοιωσαν όλοι οι Αμερικανοί για την λήξη του πολέμου.

Για πολλά χρόνια κανείς δεν γνώριζε με σιγουριά την ταυτότητα του ζευγαριού.
Το 2007 όμως ο Γκλέν Μακ Ντάφι, βετεράνος του πολεμικού ναυτικού δήλωσε ότι αυτός ήταν ο «αυθόρμητος» ναύτης.

Πολλοί το αμφισβήτησαν, καθώς αρκετοί είχαν δηλώσει το ίδιο πράγμα στο παρελθόν, όμως ο Λόις Γκίμπσον, ιατροδικαστής στην Αστυνομία του Χιούστον και θεωρούμενος κορυφαίος στην ειδικότητά του, ταυτοποίησε την δομή των οστών του Μακ Ντάφι με αυτή του ναύτη της φωτογραφίας.

Ο Γκλεν Μακ Ντάφι, λοιπόν, πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 86 ετών από φυσικά αίτια, έχοντας περάσει τα τελευταία του χρόνια στο Ντάλας του Τέξας. Ο θάνατος του ανακοινώθηκε από την κόρη του.

Πηγή: TheInsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: