Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς: Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες - Βγαίνουμε από την κρίση (Video)

Τη βεβαιότητά του ότι η κρίση αρχίσει να ξεπερνιέται εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση των θέσεων της ελληνικής προεδρίας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες, βγαίνουμε ισχυρότεροι από την κρίση», εκτίμησε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η Ελλάδα κατέστη σύμβολο της Ευρώπης που δουλεύει και προχωρά μπροστά.

«Η κρίση αρχίζει να ξεπερνιέται επειδή η Ευρώπη άρχισε να ξεπερνά τις αδυναμίες της, είδε τα σφάλματά της και άρχισε να τα διορθώνει. Η κρίση μάς έδειξε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη», τόνισε ο Πρωθυπουργός που εκτός από την παραδοχή ελληνικών λαθών άσκησε κριτική στην αρχιτεκτονική του κοινού νομίσματος αλλά και στα λάθη στο σχεδιασμό του πρώτου προγράμματος.

«Η Ελλάδα δοκιμάστηκε λόγω δικών της λαθών που συνεχίζονταν επί δεκαετίες, λόγω κατασκευαστικών αδυναμιών του ενιαίου νομίσματος και λόγω σφαλμάτων που έγιναν στη χάραξη του πρώτου προγράμματος, όπως το σφάλμα με τον πολλαπλασιαστή που εκτιμούσε την ύφεση».

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πάντως περήφανος που η Ελλάδα με αφάνταστες θυσίες κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα τήρησε τις δεσμεύσεις της και την υπογραφή της.

«Η Ελλάδα δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια, όπως δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ καμιά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2013 για πρώτη φορά πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ για το 2014 προβλέπεται ότι η χώρα θα έχει ανάκαμψη μετά από 6 χρόνια ύφεσης», συμπλήρωσε.

Η κρίση μας έδειξε ότι χρειαζόμαστε μια ενωμένη Ευρώπη, ανέφερε ο πρωθυπουργός ο οποίος επεσήμανε οι Ευρωπαίοι πολίτες, στις εκλογές του Μαΐου δεν πρέπει να ψηφίσουν με την πικρή γεύση της κρίσης, αλλά με την ελπίδα ότι η κρίση ξεπερνιέται.



Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: