Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Διεγράφη από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ ο Γιώργος Νταβρής

Ο βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα (Κ.Ο.) των  Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά τη συνεδρίαση σήμερα της  Κ.Ο του κόμματος.

Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε ότι το κόμμα του παραμένει ενωμένο με μια μόνο απώλεια, όπως τόνισε αυτή του βουλευτή Αχαΐας, Γιώργου Νταβρή που δεν προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση.

«Με ιδιαίτερα μεγάλη λύπη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θέλουμε ομόφωνα να δηλώσουμε ότι θα στενοχωρήσουμε ιδιαίτερα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, την κυβέρνηση και την τρόικα. Παραμένουμε ενωμένοι, δυνατοί, μπορούν να συνεχίσουν να ανησυχούν.

Όσον αφορά τον βουλευτή Αχαΐας, Γιώργο Νταβρή, ο κ. Καμμένος είπε ότι ο βουλευτής δεν προσήλθε στη συνεδρίαση και διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα «μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει στο σπίτι του».

«Με σύμπνοια, σαν μια γροθιά, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες όλης της Ελλάδας, θα προχωρήσουμε, προκειμένου να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας. Είναι πολλοί οι τραπεζίτες, οι εκδότες και οι καναλάρχες που άλλοι έχουν συλληφθεί και άλλοι πρέπει να συλληφθούν» είπε ο κ. Καμμένος.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η βουλευτής του κόμματος Μίκα Ιατρίδη, μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, έκανε λόγο για δυναμική συνέχεια:

«Προχωράμε ενωμένοι για τα νησιά μας για την Ελλάδα μας για όλους τους Έλληνες για όλες τις Ελληνίδες!», έγραψε συγκεκριμένα και παράλληλα πόσταρε φωτογραφία, μαζί με τον Πάνο Καμμένο και άλλους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Υπενθυμίζεται πως στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημειώθηκαν αναταράξεις, μετά την απουσία έξι βουλευτών του κόμματος από το Εθνικό Συμβούλιο που διεξήχθη το Σάββατο.

Μάλιστα ο τομεάρχης εξωτερικών και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ είχε ζητήσει  την παραίτηση του Κώστα Γιοβανόπουλου και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τις θέσεις του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του αναπληρωτή του.

 Οι παραιτήσεις δεν έγιναν δεκτές από τον κ.Καμμένο, ενώ ο κ.Κουίκ, φέρεται να αναίρεσε τα όσα είχε πει, αποδίδοντάς τα στην ένταση των στιγμών.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη από την πλευρά της τόνισε ότι οι βουλευτές οφείλουν στον κόσμο που τους εμπιστεύθηκε «να προχωρήσουμε ενωμένοι και να μην τον απογοητεύσουμε».

Ο  πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του νωρίτερα,  ανέφερε ότι οι βουλευτές θα κληθούν να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Επιπλέον είπε ότι ο κάθε βουλευτής έχει τη δική του ευθύνη και έκανε λόγο για «παρεξήγηση, γιατί κάποιοι ενημερώθηκαν ότι δεν θα συγκληθεί και κάποιοι ότι θα συγκληθεί» η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Ελπίζω να είναι όλοι καλών προθέσεων και ότι πρόκειται περί παρεξηγήσεως. Αν κάποιοι είναι κακών προθέσεων και αν κάποιοι αποδειχθεί ότι αυτό που ήθελαν να κάνουν είναι να δημιουργήσουν πρόβλημα, θα αποκεφαλιστούν» είπε.

«Οι Ανεξαρτητοι Ελληνες, όσοι βγούμε από αυτή τη συνεδρίαση, θα βγούμε ενωμένοι σαν μια γροθιά, και θα αποτελέσουμε την πολιτική δύναμη εκείνη, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα» είχε δηλώσει.

Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση απουσιάζαν  δικαιολογημένα η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Καμμένου βρίσκεται στο νοσοκομείο, ο επίσης βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης λόγω οικογενειακού πένθους και ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Όσον αφορά στον βουλευτή Αχαΐας Γ. Νταβρή, νωρίτερα σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ανέφερε ότι «θα τα πούμε από αύριο».

Ο κ.Νταβρής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, απέστειλε επιστολή προς τον κ.Καμμένο στην οποία φέρεται να υποστηρίζει ότι συκοφαντείται και υβρίζεται από μέλη της ΚΟ του κόμματος, και ως εκ τούτου δεν θα προσέλθει στην συνεδρίαση.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: