Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Μίζες: Αδιαθεσία αισθάνθηκε ο Ευσταθίου

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του

Αδιαθεσία αισθάνθηκε ο Παναγιώτης Ευσταθίου εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας, μετά την μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή για τα εξοπλιστικά.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου θα παραμείνει φρουρούμενος μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.

Μέτα την αδιαθεσία Ευστάθιου επικράτησε ένταση, με τον δικηγόρο του, κ. Δημητρακόπουλο,
να κατηγορεί τον ανακριτή για αναλγησία, λέγοντας ότι ο πελάτης του έχει καρκίνο.

Επί της διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του Ευστάθιου θα αποφανθεί την Παρασκευή το δικαστικό συμβούλιο.

Ο ανακριτής πρότεινε την προφυλάκιση του και ο εισαγγελέας την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του κατονόμασε υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη, μεταξύ των οποίων πρώην αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στράτου και Ναυτικού στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ως αποδεκτές παράνομων πληρωμών.

Συνολικά έχει κατονομάσει δέκα άτομα ως αποδέκτες χρηματικών ποσών που μετείχαν σε επιτροπές που έλαβαν κρίσιμες αποφάσεις για την προώθηση εξοπλιστικών.

Ο Ευσταθίου, τον οποίο κατονόμασε ο Αντώνης Κάντας ότι τον δωροδόκησε με περίπου με 1,5 εκατ. ευρώ, παραδέχθηκε τη δωροδοκία για τις υποθέσεις των υποβρύχιων και του οπλικού συστήματος ASRAD.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των ανακριτών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής ξεκαθάρισε στον απολογούμενο ότι "πρέπει να πει τα ονόματα από πάνω μέχρι κάτω...".

Έχει δηλώσει ότι θα συναινέσει στο άνοιγμα συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι ήδη έχουν εντοπισθεί από τις αρχές.

Στην απολογία του ο Ευσταθίου φέρεται να κατονόμασε και γερμανούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της εταιρίας Atlas Elektronik, την οποία εκπροσωπούσε, ως εμπλεκομένους στη δωροδοκία ελλήνων στρατιωτικών αξιωματούχων, ενώ αναφερόμενος στην απολογία Κάντα που είχε καταθέσει στοιχεία ότι τον δωροδόκησε, παραδέχθηκε τη δωροδοκία, αλλά επισήμανε μεταξύ άλλων ότι έδωσε τα λεφτά στον Κάντα διότι εκβιάσθηκε από αυτόν και συγκεκριμένα ότι ο Κάντας τον πίεσε πως αν δεν δώσει τα χρήματα η εταιρία του δεν θα έπαιρνε τη δουλειά.

Εντωμεταξύ, την Παρασκευή απολογείται στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα ο Δημήτρης Παπαχρήστος 78 ετών, εκπρόσωπος εταιρείας οπλικών συστημάτων.

Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα που είχε κατονομάσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας ως διακινητή μίζας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του έχει διάθεση να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Παραμένει κρατούμενος μέχρι την απολογία του.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: