Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ρεκόρ οι εγγραφές σε μειονοτικά σχολεία που ανοίγουν τις πόρτες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αριθμός ρεκόρ μαθητών καταγράφεται στα δύο μειονοτικά γυμνάσια-λύκεια που εδρεύουν σε Κομοτηνή και σε Ξάνθη. Ενδεχομένως η αύξηση αυτή να οφείλεται και στο γεγονός ότι οι μαθητές από τα λύκεια αυτά εισάγονται με πολύ χαμηλότερες βάσεις στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ από τους συμμαθητές τους στα υπόλοιπα σχολεία της ελληνικής επικράτειας.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ της Κομοτηνής και για το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Μουζαφέρ Σαλίχογλου της Ξάνθης, έφερε τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στην ιστορία τους.

Συγκεκριμένα στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ της Κομοτηνής γράφτηκαν συνολικά 695 μαθητές και στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Μουζαφέρ Σαλίχογλου της Ξάνθης 534.
Ο συνολικός αριθμός των μαθητών στα δύο σχολεία έφτασε τα 1.229. Και στα δύο σχολεία ο αριθμός αυτός αποτελεί αριθμό ρεκόρ.

Στην πρώτη γυμνασίου του Τζελάλ Μπαγιάρ υπάρχουν 205 μαθητές και στην πρώτη γυμνασίου του Μουζαφέρ Σαλίχογλου στην Ξάνθη 147 μαθητές. Ιδιαίτερα στην Ξάνθη παρατηρήθηκε αύξηση εγγραφών από άλλα σχολεία προς το μειονοτικό γυμνάσιο- λύκειο.

Γ.Κοκ.

Πηγή: Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: