Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Εξαντλημένος, αλλά βαριά οπλισμένος ο Ίλιρ Κούπα


Στενεύει ο κλοιός για τον Αλβανό δραπέτη

Κρύβεται σε χαράδρα χωρίς τροφή και νερό, όπως εκτιμά η αστυνομία - Στο μικροσκόπιο οι αλβανικές κάρτες SIM

Σε εξέλιξη είναι η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του επικίνδυνου κακοποιού, Ίλιρ Κούπα, συνεργάτη του Μαριάν Κόλα. Την ίδια στιγμή το Λιμενικό συνδράμει στις έρευνες με βατραχανθρώπους και ελικόπτερο, «χτενίζοντας» την περιοχή μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Ο Κούπα, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη μετά τη συμπλοκή της Κυριακής με τους άνδρες των ΕΚΑΜ, στην οποία έπεσε νεκρός ο αρχηγός της συμμορίας των Αλβανών δραπετών. Ο κακοποιός πέταξε ό,τι είχε πάνω του και κράτησε μόνο το καλάσνικοφ.

Όσο περνάει η ώρα ο κλοιός σφίγγει γύρω του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει εγκλωβιστεί σε χαράδρα, από την οποία δε μπορεί, για να αναζητήσει καταφύγιο σε κάποιον άλλο χώρο ή σε πλησιέστερο χωριό, ώστε να προμηθευτεί τρόφιμα. Έτσι, οι αστυνομικοί «ποντάρουν» στην εξάντλησή του, καθώς θεωρούν πως έχει ξεμείνει από τροφή και νερό, καθώς όταν ήρθε τετ-α-τετ με τους αστυνομικούς πέταξε τον σάκο με τα τρόφιμα και το αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

Την ίδια στιγμή έχουν στηθεί μπλόκα σε δρόμους που οδηγούν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς εκτιμάται πως ο δραπέτης θα επιχειρήσει να διαφύγει για την πατρίδα του και συγκεκριμένα στα χωριά Λίστα και Λιά Φιλιατών.



Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται το κινητό τηλέφωνο του Μαριάν Κόλα, το οποίο βρέθηκε αποσυναρμολογημένο στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Αλβανός δραπέτης. Όπως διαπιστώθηκε φρόντιζε να βγάζει την μπαταρία και την κάρτα SIM ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί.

«Στις ακτές της Θεσπρωτίας περιπολούν επί 24ωρου βάσης περιπολικά σκάφη του Λιμενικού τα οποία είναι εξοπλισμένα και στελεχωμένα με ομάδες Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ), για τον αποκλεισμό της περιοχής και αποφυγή τυχόν διαφυγής δια θαλάσσης του Ιλίρ Κούπα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του λιμενικού, στην οποία επίσης γίνεται λόγος για την καλή συνεργασία με τα ΕΚΑΜ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: