Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή πρόθεσης ανεξαρτητοποίησης από την Εύα Καϊλή


«Οχι στο δημοψήφισμα. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλιώς ανεξαρτητοποιούμαι»

Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ κυρία Εύα Καϊλή ζητεί να εγκαταλείψει τα περί δημοψηφίσματος να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλοιώς, όπως σημειώνει, θα πράξει σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον και όχι με το προσωπικό ή το κομματικό, λέγοντας ότι «εάν δεν γίνουν αυτά προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί».

Σημειώνεται ότι η κυρία Καϊλή ανάρτησε την επιστολή της και στο «προφίλ» που διατηρεί στο facebook.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, όπως αναρτήθηκε , είναι :

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

στην συνεδρίαση της Κ.Ο. χθες, δεν μας δόθηκε ο λόγος, ετσι καταθέτω την παρακάτω επιστολή, για να εκφράσω την δική μου άποψη.

Η διακυβέρνηση μας χαρακτηρίστηκε από Ιστορικά διλήμματα, με κρισιμότερο εκείνο της προσφυγής μας στο ΔΝΤ. Εφόσον δεν ζητήθηκε τότε η συμμετοχή όλων των Ελλήνων πολιτών, και καθώς το ΠΑΣΟΚ ενσαρκώνει την Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση αυτή την προοπτική μέσω δημοψηφίσματος ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες σας τα τελευταία δυο χρόνια.

Το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί πρωτοβουλία από εσας, για μια νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και Συνεργασίας, με Πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής, για την διασφάλιση αυτής της Συμφωνίας. Θεωρώ αυτονόητο αγαπητέ Πρόεδρε, οτι τα σχέδια περι Δημοψηφίσματος θα εγκαταλειφθούν άμεσα και ρητά, και θα προταχθεί το Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδας.

Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προτάξω το κομματικό ή το προσωπικό μου συμφέρον, από το Εθνικό. Ουτως ή άλλως και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το Εθνος, καλούμαστε όλοι να αναλαβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο θα πράξω.

Με εκτίμηση

Εύα Καϊλή »


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: