Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: «Ο Παπανδρέου είναι Νέρων»


Αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον τυχοδιωκτισμό του κ. Παπανδρέου να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή παρουσία και πορεία της χώρας εμφανίζεται ο Πρόεδρος της ΝΔ. Σύμφωνα με αδιαμφισβήτητες πληροφορίες του Newpost.gr, ο κ. Σαμαράς είναι διατεθειμένος να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία χρεαστεί και του προσφέρεται στο πλαίσιο της νομοθετικής και συνταγματικής συνθήκης, προκειμένου να αποτρέψει τον Πρωθυπουργό από την προσπάθειά του για να διατηρηθεί στην καρέκλα της εξουσίας, να οδηγήσει την Ελλάδα σε πολιτική, συνταγματική και, τελικά, κοινωνική εκτροπή.

Την αρχική έκπληξη του κ. Σαμαρά στο άκουσμα χθες των εξαγγελιών Παπανδρέου, ακολούθησε η έντονη οργή για τη σκοπιμότητα που –κατά την Συγγρού- υποκρύπτει η πρωθυπουργική επιλογή να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, υπό τις παρούσες διεθνείς αλλά και εσωτερικές κοινωνικές συνθήκες.

Πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης κάνουν λόγο για έκρηξη Σαμαρά ο οποίος, αναλογιζόμενους τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια απόφαση, στράφηκε στους επιτελείς της ΝΔ που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο γραφείο του, σχολιάζοντας: «Αυτός ο άνθρωπος είναι Νέρων»...

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται σύμφωνα με τους στενούς του συνεργάτες να καταθέσει μετ’ επιτάσεως την άποψή του αυτή στη σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, διεκδικώντας από τον κ. Παπούλια να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί ενώπιον μια διαμορφούμενης κατάστασης που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα ακόμη και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται πάντως ότι η στάση Παπούλια κάθε άλλο παρά βέβαιη είναι καθόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέχρι στιγμής, έχει εμφανιστεί υποστηρικτικός στις κυβερνητικές αποφάσεις με αποκορύφωμα την πρόσφατη δήλωσή του μετά τα επεισόδια στις παρελάσεις, περί συνταγματικής πρόβλεψης για εθνικές εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια. Θέση που επανέλαβε με τον ίδιο χαρακτηριστικό τρόπο και χθες ο κ. Παπανδρέου κατά τη ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Ως εκ τούτου, πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να εξεταστεί πλάεον από την πλευρά της ΝΔ κάθε περίπτωση, ακόμη και αυτή της ομαδικής παραίτησης των βουλευτών και των αναπληρωτών τους, γεγονός που αυτομάτως οδηγεί σε σε εθνικές εκλογές. Επιλογή πάντως την οποία, τουλάχιστον μέχρις ώρας, δείχνουν να μην εξετάζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρώντας ότι μπορεί να αποτελεί κίνηση που ενδεχομένως οδηγήσει σε γενικότερες πολιτικές ανατροπές.

Πάνος Ρασσιάς

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: