Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Εννέα νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στην Κομοτηνή


Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Έσβησε το όνειρο στην ελευθερία, κόπηκε το νήμα της ζωής.

Το Ι.Χ. που τους μετέφερε καρφώθηκε σε πινακίδα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ 5 χιλιόμετρα πριν την Κομοτηνή

Επί τόπου το ΕΚΑΒ έβγαζε πτώματα γυναικών μικρών παιδιών κι ενηλίκων ανδρών…

Το Αudi Α4 έβγαζε πτώματα λαθρομεταναστών ανθρώπων που νόμισαν ότι η τύχη τους χαμογέλασε αφού πέρασαν τα δύσκολα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας  τα στρατιωτικά μπλόκα και τον έλεγχο της Frontex και πορευόταν με ένα σκούρο μπλε  Ι.Χ. αυτοκίνητο για να ζήσουν τον δικό τους παράδεισο, το δρόμο στην ελευθερία και μια άλλη ζωή που ονειρεύονται.
Μόνο που το ταξίδι αυτό κόπηκε τελείως αναπάντεχα όταν ο οδηγός χωρίς να συντρέχει φόβος καταδίωξης, μάλλον αποκοιμήθηκε και καρφώθηκε σε δεξιά τεράστια πινακίδα .



Ο απολογισμός εννέα νεκροί, εκ των οποίων τρία παιδιά, και τέσσερις τραυματίες είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στο 5o χιλιόμετρο Κομοτηνής Αλεξανδρούπολης στον ανατολικό κόμβο της Εγνατίας Οδού, στην Κομοτηνή.


 Το δυστύχημα συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στις 8 το πρωί όταν τον Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν 13 άτομα, ξέφυγε από την πορεία του, συγκρούστηκε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και σε τεράστια πινακίδα της Εγνατίας Οδού, έσπασε τα κιγκλιδώματα κι εκτινάχτηκε δέκα μέτρα και ανατράπηκε στο παράπλευρο αντιπλημμυρικό κανάλι.

Το αυτοκίνητο από την σφροδρότητα της σύγκρουσης, που δεν δικαιολογείται γιατί  υπάρχει απόλυτη ευθεία κόπηκε στα δύο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του «Χρόνου» που έσπευσε πρώτος στο τόπο του συμβάντος. Η πρόσβαση ήταν δύσκολη κι αμέσως σήμανε συναγερμός και μέσα από χωράφια προσέγγισαν στο σημείο του ατυχήματος  ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τέσσερις τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, στο νοσοκομείο της Κομοτηνής.


Εκεί  στο τμήμα επειγόντων περιστατικών έσπευσαν ειδικοί γιατροί οι διευθύντρια Σοφία  Παπαναστασίου ενώ με εντολή του διοικητή Ηρακλή Χατζηνέστωρος στη συνέχεια, στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του ενός παιδιού και του ενός ενηλίκου έγινε επειγόντως μεταφορά τους; στο νευροχειρουργικό κέντρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ενώ τα άλλα δύο περιστατικά κρίθηκαν πιο ελαφρά κι αντιμετωπίσιμα στο νομαρχιακό νοσοκομείο Κομοτηνής. Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο διαχωρίστηκε στα δύο και μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδηρικών. Πιθανολογείται ότι η αιτία του δυστυχήματος μπορεί να ήταν είτε η υπερβολική ταχύτητα, είτε κάποια βλάβη στο αυτοκίνητο λόγω υπέρβαρου φορτίου.

ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Νεκροί είναι 9 άτομα 3 άνδρες, τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά. Τραυματίες είναι δύο άνδρες μια γυναίκα κι ένα παιδί.

Επί τόπου έσπευσαν ο ταξίαρχος αστυνομικός διευθυντής Γεωρ Πολυζωίδης, ο διοικητής τροχαίας Κομοτηνής αστυνόμος Α Κων/νος Σουλιώτης και ο υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας υπαστυνόμος Α. κ. Παντράκης, δυνάμεις της πυροσβεστικής ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ο πύραρχος Γιάννης Βασιλιεάδης μιλώντας στο «Χ» τονίζει: «Ειδοποιηθήκαμε στις στις 6.45, έσπευσε το ειδικό διασωστικό όχημα το όχημα μεταφοράς και 5 άνδρες. Οι άνθρωποι ήταν διασκορπισμένοι χρειάστηκε βεβαίως να απεγκλωβίσουμε και και κάποια άτομα όπως και να μεταφερθούν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Ήταν ένα ιδιαίτερα σκληρό θέαμα, πτώματα παιδιών γυναικών , πολυτραυματίες, κάναμε ότι ήταν δυνατόν…» θα πει συγκλονισμένος

Συνεργείο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού     έσπευσε αμέσως και σκούπισε το δρόμου από τα τζάμια του παρμπρίζ ενώ κομμάτια του αυτοκινήτου είχαν διασκορπιστεί σε πολλά σημεία στα παρακείμενα χωράφια.
Πηγή: Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: