Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Επίθεση με πέτρες και μολότοφ σε οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ


«Σωθήκαμε από θαύμα» δήλωσε ο Σπ. Μηλιωρίδης

Επίθεση με πέτρες και βόμβες μολότοφ δέχθηκαν δύο πούλμαν που μετέφεραν οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Ντιναμό στο “Μάκσιμιρ”. Μία φίλαθλος της ομάδας τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι.
Οι φίλοι του ΠΑΟΚ έκαναν βόλτα στην κροατική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της εκδρομής τους στο Ζάγκρεμπ. Όταν τα λεωφορεία σταμάτησαν σε φανάρι, εμφανίστηκαν 100 οπαδοί της Ντιναμό που έσπειραν τον πανικό. Οι Έλληνες οπαδοί έφυγαν τρέχοντας από το πούλμαν, ακόμα και πηδώντας από τα παράθυρα.

Οι Κροάτες χούλιγκαν εγκατέλειψαν αμέσως τον τόπο της επίθεσης και ελάχιστη ώρα αργότερα είχαν φτάσει ασθενοφόρα και γιατροί για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους ελαφρά τραυματίες.

Ο Σπύρος Μηλιώρης, μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΚ, κατήγγειλε αδιαφορία της κροατικής αστυνομίας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Libero”:
"Σταματήσαμε σε ένα φανάρι είχε μπροστά μας ένα περιπολικό, βγήκαν εκατό άτομα με καλυμμένα πρόσωπα. Πέταξαν τρεις πυρσούς, εκ των οποίων ο ένας που μπήκε μέσα στο λεωφορείο έβαλε φωτιά το κάθισμα. Εμείς σπάσαμε τζάμια για να μπορέσουμε να βγούμε έξω.
Ο οδηγός πανικοβλήθηκε και δεν άνοιξε τις πόρτες. Άρχισε να καίγεται το λεωφορείο και εμείς δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω.
Αναγκαστήκαμε να σπάσουμε μόνοι μας τα τζάμια με αποτέλεσμα μία κοπέλα να χτύπησε στο χέρι. Υπάρχουν τρεις σοβαρά τραυματίες. Υπάρχει κοπέλα με σπασμένο χέρι, και άλλη με σπασμένη μύτη. Σωθήκαμε από θαύμα. Αυτό που έχουμε να καταγγείλουμε είναι ότι η αστυνομία δεν κουνήθηκε καθόλου. Δεν βγήκε καν από τα αυτοκίνητα να μας βοηθήσει”.
Η διοίκηση της Ντιναμό καταδίκασε τα επεισόδια μέσω εκπροσώπου της: “Είμαστε σοκαρισμένοι. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και θεωρούμε πως αποτελεί επίθεση στην ίδια μας την ομάδα γιατί ντροπιάζει την φήμη του συλλόγου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτές τις πράξεις, ειδικά από την στιγμή που η Ντιναμό έχει δημιουργήσει ένα καλό όνομα στην Ευρώπη”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: