Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου της Κίνησης Πολιτών Αριστοτέλη


Μετά από πρόσκληση που έλαβε, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας της Κίνηση Πολιτών Αριστοτέλη με τους δύο τελικούς υποψηφίους Δημάρχους

Δελτίο Τύπου / Δήμος Αριστοτέλη, 12 Νοεμβρίου 2010

Μετά από πρόσκληση που έλαβε η Κίνηση Πολιτών Αριστοτέλη, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις αντιπροσωπίας του συνδιασμού με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Ευθυμίου, με τον κ. Βλαχόπουλο την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 και με τον κ. Πάχτα την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010 στο Δημαρχείο του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου. Στις συναντήσεις έγινε διεξοδική συζήτηση για τα μείζονα προβλήματα του νέου Δήμο και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Εκφράστηκε η πάγια και σταθερή θέση της Κίνησης Πολιτών Αριστοτέλη, ότι για να αναπτυχθεί ο τόπος μας είναι απαραίτητο να  απεξαρτηθεί από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες και να αποχαρακτηριστούν τα 314.000 στρέμματα που είναι χαρακτηρισμένα ως «μεταλλευτική περιοχή», ώστε να μην είναι μονόδρομος η εξάρτησή της από μεταλλευτικές δραστηριότητες.

Ο κ. Βλαχόπουλος δήλωσε ότι απορρίπτει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που κατατέθηκε από την εταιρεία των μεταλλείων για την  αδειοδότηση της νέας επένδυσης, ότι είναι αντίθετος με την μεταλλουργία χρυσού και δεν δέχεται καμία επένδυση στον Κάκκαβο συνολικά. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «αν η εταιρεία δηλώνει όλα ή τίποτα» αυτός προτιμά «τίποτα».

Ο κ Πάχτας δήλωσε ότι μοναδική λύση είναι η ανάπτυξη των μεταλλείων θεωρώντας μικρή την καταστροφή που θα προκληθεί στο περιβάλλον και στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.  Απέρριψε το αίτημά μας για ουσιαστική ενημέρωση της κοινωνίας πρίν την διαδικασία αδειοδότησης και αντιπρότεινε διαδικασίες ελέγχων μετά την αδειοδότηση.

Οι αντιπροσωπεία της κίνησης τόνισε για μια ακόμη φορά ότι, όσον αφορά στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών, «θεωρούμε ότι οι πολίτες που μας ψήφισαν έχουν την ωριμότητα και την κρίση να αποφασίσουν  για τη στάση τους  με βάση την προσωπική τους αντίληψη και τις αρχές της Κίνησής μας» καθώς και ότι την Δευτέρα μετά τις εκλογές τα μέλη και οι φίλοι της Κίνησης θα συνεχίσουν να είναι παρόντες στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων, την προστασία και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: