Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

“Καταρρέει” ο κυρ Γιάννης


Σε μια προδιαγεγραμμένη ήττα στον Δήμο Θεσσαλονίκης βαδίζει ο Γ. Μπουτάρης, αποτέλεσμα λανθασμένων κινήσεων και ατυχών δηλώσεών του το τελευταίο διάστημα που επιδείνωσαν το εξ αρχής αρνητικό κλίμα.

Αποκορύφωμα η διαμάχη του με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο με κατηγορίες και χαρακτηρισμούς που ενόχλησαν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της πόλης, προκαλώντας τη δυσφορίας ακόμη και τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. “Το να συγκρούεται με τον Άνθιμο παραμονές των εκλογών είναι σκέτη αυτοκτονία”, σημείωναν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι... κανένας από τους υπουργούς ή τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν βγήκε να υποστηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο. Ένας-δύο εξ αυτών στις σχετικές ερωτήσεις απαντούσαν “με με μπλέκετε με τον Μπουτάρη!”. Είχαν προηγηθεί οι …ρηξικέλευτες προτάσεις του για την προβολή ταινιών σεξ από τον δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό και η στέγαση σε ένα ενιαίο κτίριο όλων των οίκων ανοχής της πόλης.

Παράλληλα οι πολιτικοί του αντίπαλοι εν όψει των εκλογών επανέφεραν στην επικαιρότητα παλαιότερες προτάσεις του όπως π.χ. την μετονομασία της οδού Αγίου Δημητρίου σε …Κεμάλ Ατατούρκ κα.

Συμπερασματικά, μία βδομάδα πριν από τις εκλογές όλες οι μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφή όσο και σταθερή υποχώρηση των ποσοστών του κ. Μπουτάρη, σε σημείο να ψαλιδίζονται οι πιθανότητες θετικού αποτελέσματός του. Πέραν αυτού, στον δεύτερο γύρο θα βρεθεί με ισχυρό “ντεσαβαντάζ”, αφού η δεξαμενή απ’ όπου θα μπορέσει να αντλήσει ψήφους είναι περιορισμένη.

Πληροφορίες από το επιτελείο του αναφέρουν ότι ο κ. Μπουτάρης θα αποδώσει την ήττα του στον “πόλεμο” που του έκανε το …κατεστημένο (Εκκλησία κ.α) της πόλης, αλλά και στο γεγονός ότι δεν είχε ουσιαστική βοήθεια από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίοι, με την σειρά τους, είναι βέβαιο ότι θα του “φορτώσουν” εξ ολοκλήρου τις ευθύνες και θα του καταλογίσουν λάθη, “γκάφες και παραλείψεις.

από ΤΟ ΠΑΡΟΝ 31-10-2010

Πηγή: Πασπαρτού

Δεν υπάρχουν σχόλια: