Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Εισβολή στο γραφείο του Κατσιφάρα


Μία ομάδα περίπου πέντε ατόμων ανέβηκε στον πρώτο όροφο που βρισκονται τα γραφεία και επιτέθηκε στους συνεργάτες του υφυπουργού με αποτέλεσμα να τραυματίσει δύο από αυτούς

Οργανωμένη χαρακτηρίζουν οι επιτελείς της αστυνομίας την εισβολή κουκουλοφόρων στις 12.30 το μεσημέρι στο γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Απόστολου Κατσιφάρα, επί της οδού Θεμιστοκλέους στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δράστες αποτελούνταν από δύο ομάδες των πέντε ατόμων περίπου η καθεμία και είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες.

Η μία ομάδα των πέντε ατόμων ανέβηκε στον πρώτο όροφο που βρισκονται τα γραφεία και επιτέθηκε στους συνεργάτες του υφυπουργού με αποτέλεσμα να τραυματίσει δύο από αυτούς.

Η άλλη ομάδα, η οποια αποτελείτο κι αυτή από πέντε άτομα, παρέμεινε στην είσοδο του κτηρίου και σύμφωνα με την αστυνομία, λειτουργούσε ως ομάδα υποστήριξης των ατόμων που είχαν εισβάλει στο γραφείο.

Το γεγονός ότι υπήρχε ομάδα υποστήριξης καταδεικνύει ότι η επίθεση ήταν οργανωμένη και είχε σχεδιαστεί καλά από τους οργανωτές και εκτελεστές της.

Την ώρα της εισβολής μέσα στο γραφείο βρίσκονταν ο πρώην υπουργός και θείος του νυν υφυπουργού, Γιώργος Κατσιφάρας, ένας γραμματέας και ένας αστυνομικός.

Οι εισβολείς κρατούσαν στα χέρια τους σιδηρολοστούς, χτύπησαν και τραυμάτισαν τον έναν από τους συνεργάτες του υφυπουργού κι εναν ακόμη ελαφρύτερα.

Την ώρα που οι δράστες αποχωρούσαν τους καταδίωξε αρχικά για λίγο ο αστυνομικός της ασφάλειας του κ. Κατσιφάρα, χωρίς όμως να καταφέρει να συλλάβει κάποιον.

Μετά την επίθεση οι δράστες διέφυγαν προς τα στενά της περιοχής και παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανείς.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το γραφείο του κ. Κατσιφάρα γίνεται στόχος επίθεσης, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο είχε σημειωθεί και εμπρηστική επίθεση.

Αγνωστοι είχαν τοποθετήσει έξω από την πόρτα του γραφείου δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μικρές ζημιές.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Κουντούρης
skountouris@pegasus.gr

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: